obratite pažnju

ZNATE LI ŠTA JE SEKSTING?! Roditelji, obratite pažnju! Vlada trend koji može biti opasan!

Postoji mogućnost da ste i vi bili korisnik seskstinga, a da toga niste bili ni svesni! Evo o čemu se radi

Ljubav i zavođenje
Autor:
ZNATE LI ŠTA JE SEKSTING?! Roditelji, obratite pažnju! Vlada trend koji može biti opasan!
Foto: Profimedia

Napredak tehnologije sa sobom donosi razne pojave. Reklo bi se da nam je tehnologija mnogo olakšala život. Sve je postalo dostupno samo jednim klikom.

Društvene mreže su sve popularnije, a sam njihov razvoj doneo je razne pojave.

Jedna od tih pojava jeste seksting. Verovatno vas je ovaj pojam asocirao na seks. Jer ako jeste, onda ste u pravu.

Prevara, Seks
foto: Shutterstock

Seksting (sexting) je slanje poruka seksualnog sadržaja, te slanje svojih ili tuđih fotografija i videa, eksplicitnijeg sadržaja, putem mobilnog telefona ili računara. Ovakvu vrstu komunikacije uživaju korisnici raznih starosnih grupacija. Prema nekim istraživanjima poruke seksualnog sadržaja uglavnom razmenjuje mlađa populacija. Iako možda niste nikada poslali poruku koja u sebi sadrži seksualnu konotaciju, verovatno ste takvu poruku nekada dobili.

Istraživanja pokazuju da mladi na seksting gledaju kao na vid zabave, oni to ne vide kao nešto loše, te ne pomišljaju da bi njihove poruke i fotografije mogle "zalutati" na neku drugu stranu, odnosno da se vrlo lako mogu zloupotrebiti.

Seksting vrhunac svoje popularnosti dobija za vreme pandemije korona virusa.

- Ljudi su bića koja uživaju u užitku i seksualnosti, pa više od 80 posto odraslih koristi svoje telefone za seksi razgovore. Ono što seksting čini tako popularnim jeste to što omogućava da sa osobom koja vas privlači razmenjujete seksualne ideje i shvatite šta vas pali - objasnila je seks edukatorka i osnivačica "Sex Tech Startups" Elizabet Del.

Tastatura, Pisanje, Kucanje, Nokti
foto: Shutterstock

Ipak, treba pripaziti!

Treba voditi računa o tome sa kime se upuštate u ovu avanturu. Najbitnije od svega jeste izgraditi poverenje u partnera sa kojim želimo da ostvarimo ovakvu vrstu komunikacije. Takođe, treba jasno postaviti granice, šta je ono što vam prija, kao i to da li želite da se vaše poruke i fotografije čuvaju u telefonu ili ne.

Glavni rizik od sekstinga jeste deljenje eksplicitnih fotografija i poruka, koje bi mogle da vas iskompromituju.

Roditelji bi, takođe, trebalo da obrate pažnju na svoju decu, jer je sve više tinejdžera koji koriste seksting. Međuu njima su i maloletnici, koji lako mogu da padnu pod uticaj raznih predatora.

Budite oprezni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs