nauka je potvrdila njene reči

IMAM 59 GODINA I JOŠ NISAM UŠLA U MENOPAUZU: Sa NJIM imam se*s gotovo svakog dana!

Zdrav i aktivan seksualni život može da vam odloži menopauzu, rezultati su jedne studije!

Lepi & Zdravi
19:44h Autor:
IMAM 59 GODINA I JOŠ NISAM UŠLA U MENOPAUZU: Sa NJIM imam se*s gotovo svakog dana!
Foto: Shutterstock

Redovan seks može da pomogne u odlaganju menopauze koja obično nastupa kod žena između 45 i 55 godina. Prosek je da kreće oko 51. godine života.

Viki Rouds (59) tvrdi da još uvek nije ušla u menopauzu, a sve zahvaljujući njenoj ljubavnoj situaciji. Sa 49 godina upoznala je Džeka (39) s kojim je započela vezu.

Sada kaže da je njihova veza razlog zašto još uvek nije ušla u menopauzu.

U razgovoru sa svojim prijateljicama koje se već uveliko žale na simptome menopauze kao što su valunzi, noćno znojenje, razdražljivost, poremećaji sna i suvoća vagine, Viki nikako nije uspela da se saživi jer ona ove simptome još uvek nema.

partneri
foto: Shutterstock

- Poslednja studija dala mi je objašnjenje jer u godinama kada je menopauza trebalo da nastupi ja sam započela vez sa Džekom. Već deset godina imamo odnose gotovo svakog dana. To je verovatno održalo moje hormone u normali - kaže ona, a prenosi Dejli Mejl.

Istraživači kažu da aktivnim seksualnim životom održavate i aktivnost vaših hormona pa ostajete plodniji duže vreme.

Naučnici kažu da ako žena nema seks i ne postoji šansa za trudnoćom, telo bira da više ne ulaže energiju u ovulaciju i ulazi u menopauzu.

- U periodu kada su se mnoge žene suočavale sa menopauzom ja sam proživljavala najlepše trenutke u svom životu s Džekom. Iza sebe imam dva neuspešna braka iz kojih su mi jedina sreća moji sin i ćerka. Džek je prvi muškarac koji me je seksualno probudio i to u periodu kada mnoge žene ni nemaju seksualni život - rekla je Viki.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs