oBRATITE PAŽNJU

TOKSIČNE LJUBAVNE VEZE! 7 znakova da partner nije za vas!

Ljubav često zna da nas zaslepi pa partneru dozvoljavamo sve i sve mu opraštamo. Problem je kad jedna strana stalno ostaje nezadovoljena. Evo koji su znakovi da vas muškarac samo iskorišćava.

Ljubav i zavođenje
Autor:
TOKSIČNE LJUBAVNE VEZE! 7 znakova da partner nije za vas!
Foto: Shutterstock

Da bi jedna veza između dvoje ljudi opstala i da bi svako od njih bio srećan, zadovoljan i ispunjen, mnogo uslova mora da se ispuni. Kada je samo jedna strana zadovoljna, druga trpi i često, nakon nekog vremena, nauči da živi s neodostatkom ljubavi, pažnje, brižnosti. Postaje zaslepljena ljubavlju da osobi s kojom je u vezi sve dozvoljava i oprašta.

svađa, raskid
foto: Shutterstock

Evo 7 znakova koji ukazuju na to da vas on samo koristi:

1. Ne želi da priča o vašoj vezi i radi šta želi

Ovo može da bude znak da ste za njega privremena opcija, tj. to što imate on ne doživljava kao nešto ozbiljno. Ne želi da se vezuje. Nisu mu bitna vaša osećanja, nije ga briga kako njegovi postupci utiču na vas. On radi šta želi.

2. Ne upoznaje vas sa svojim prijateljima i porodicom

Prijatelji i porodica su važan deo nečijeg života, a ako vas ne upoznaje sa njima, to je jedan od sigurnih znakova da mu niste važni. Takođe, ako ne idete na javna mesta zajedno, možda ga je sramota da ga vide s vama ili misli da niste vredni toga. Šta god da je razlog, nije do vas, već do njega. On je toksična osoba u vašem životu

3. Vaši prijatelji vam kažu da nije iskren

Ako više osoba iz vašeg neposrednog okruženja to kaže, tj. stekne takav utisak, razmislite zašto baš svi tako misle. Trebalo bi da im verujete. Nije bez razloga tako.

Par, Svađa, Raskid
foto: Shutterstock

4. Sebičan je u krevetu

Nije ga briga da li ste zadovoljni nakon seksa. On brine samo o svom zadovoljstvu. Ne zanima ga šta želite i šta volite.

5. Finansijski vas koristi

Ako vas se seti samo kada mu nešto treba ili stalno traži novac za različite stvari, razmiliste da li to može da bude ljubav? Možda vas vidi samo kao svog finansijera.

6. Ne pokazuje vam ljubav

Ako vas ljubi i grli samo kada mu nešto treba, to je siguran znak da mu do vas zaista nije stalo. U pravoj vezi, ljubav mora stalno da se pokazuje, bilo gestovima, bilo malim znacima pažnje...Naravno i rečima.

tužna žena, raskid
foto: Shutterstock

7. Ne poverava vam se

Ako ne govori ništa o sebi, nikakve detalje iz života, ne priča vam o svojim problemima, željama, onda ne možete da kažete da ga poznajete kao osobu, jer on ne želi da ga poznajete na tom nivou.

Ako ste prepoznali neki od ovih znakova u svojoj vezi, razmislite da li i dalje želite da gubite svoje vreme s osobom koja vas ne ceni onoliko koliko zaslužujete, kojoj niste bitni. Imajte samopoštovanja, napustite toksičnu vezu u kojoj samo patite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs