OD TE LJUBAVI SE NIJE MOGLO POBEĆI

OD TE LJUBAVI SE NIJE MOGLO POBEĆI: Ovako su se zavoleli Emir Kusturica i njegova Maja! (FOTO)

Njihova priča vraća veru u pravu ljubav

Ljubav i zavođenje
20:41h Autor:
OD TE LJUBAVI SE NIJE MOGLO POBEĆI: Ovako su se zavoleli Emir Kusturica i njegova Maja! (FOTO)
Foto: Profimedia

O supruzi Emira Kusturice ne zna se mnogo, osim da se zove Maja i da je u skladnom braku sa scenaristom i rediteljem pune 4 decenije, sa kojim ima dvoje dece, Stribora i Dunju.

Maja se retko kad pojavljuje u javnosti. Imali smo priliku da je vidimo na crevnom tepihu u društvu supruga tek nekoliko puta.

Njih dvoje su primer skladnog i uspešnog braka, a njihova priča vraća veru u iskrenu i čistu ljubav, bez trzavica.

‒ Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske, na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže – sačuvala novac i usmerila ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma ‒ otkrio je reditelj, čija je slava odavno obišla svet.

Maja Kusturica izabrala je da ostane u senci muža, sa kojim duže od četrdeset godina deli bračni zavet „u dobru i zlu“. Iako nerado govori o privatnom životu, Emir Kusturica je jednom prilikom o svojoj supruzi rekao:

‒ Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

Emir Kusturica
foto: Profimedia

Njihova ljubavna priča počela je još u mladosti, a jednako snažna je i dan danas.

‒ Naša ljubavna priča iz mladosti se nastavlja, želja za viđanjem jednako je jaka kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život ‒ poetično je jednom prilikom rekao Emir Kusturica, koji je u sličnom maniru dao kompliment ženi sa kojom je zajedno od mladalačkih dana, provedenih u Sarajevu.

‒ „Da je stajala na takvim nogama, Kraljevina Jugoslavija trajala bi mnogo duže!“, dobacio je jednom kondukter Maji dok se koševskim autobusom prevozila u grad. Bio je u pravu taj kondukter monarhista ‒ zabeležio je „Noizz“ Emirove reči.

Emir Kusturica
foto: Profimedia

Zanimljiv je podatak da su Maja i Emir Kusturica 2015. godine odlikovani medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće „Sveti Petar i Fevronija“, koja se dodeljuje bračnim parovima koji su zajedno najmanje 25 godina. Medalja i plaketa uručeni su im u „Ruskom domu“ u Beogradu, a dobili su ih na inicijativu stanovnika grada Muroma, koju je podržala Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs