sofija kopola i tomas mars

LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDSKE PRINCEZE I ROK PRINCA: Zajedno su skoro 20 godina, o njihovom venčanju se i danas priča!(FOTO)

Par koji je bez ikakvog truda toliko kul da o njima niko ništa i ne piše.

Ljubav
Autor:
LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDSKE PRINCEZE I ROK PRINCA: Zajedno su skoro 20 godina, o njihovom venčanju se i danas priča!(FOTO)
Sofija Kopola i Tomas Mars, Foto: Profimedia

Sofija Kopola je filmska rediteljka, glumica, model, nagrađivana scenaristkinja i producent. On je Tomas Mars - frontmen benda Phoenix - a od toga teško da može bolje.

Sofija Kopola je ipak najpoznatija po tome što je ćerka jednog od najboljih reditelja ikada- Frensisa Forda Kopole (Kum, Apokalipsa danas). Njeno odrastanje i uticaj poznatog oca omogućio joj je da juri svoje snove. Glumila je u poslednjem delu film Kum, radila je kao model i dizajnirala kolekciju. Ali ništa od toga je nije kompletno zadovoljilo.

Sa interesovanjima koja je imala, Sofija je uspela da osmisli zanimanje koje obuhvata sve njene strasti - filmska rediteljka.

- Išla sam u umetničku školu i probala sam različite stvari. Bila sam zainteresovana za sve ali prevagnula je vizuelna umetnost. Nisam znala tačno šta želim ali kombinacija stvari koje su me zanimale - od fotografije, dizajna i muzike - shvatila sam da je to film. U svom prvencu, filmu "Ubistvu devica", Sofija je spojila sve svoje strasti i uspela iz prvog pokušaja da se dokaže Holivudu da ne zavisi od svog oca i poznate familije i da je na svom putu. Osmislila je svoj lični pečat i od tada svaki njen film se nestrpljivo čeka i ne postoji glumac koji bi odbio kada bi ga ona pozvala da učestvuje u njenom projektu. Tako su se u njenim filmovima pojavljivali Kirsten Danst, Bil Marej, Skarlet Johanson, Nikol Kidman, Ema Votson, Dakota Fening i mnogi drugi.

Njen sledeći film "Izgubljeni u prevodu" (2003) joj je doneo i najprestižniju filmsku nagradu - Oskar za scenario. Na snimanju tog filma upoznala je Tomasa i njegov bend koji je pravio muziku za njen projekat.

Kada su se dva tako kreativna bića upoznala, nije trebalo da prođe puno vremena do početka romanse. Bilo je očigledno da tu postoji uzajamno duboko poštovanje i privlačnost, pa je Sofija i za svoj naredni film angažovala tada već svog dečka i njegov bend da naprave muziku za film "Marija Antoaneta". U toku snimanja tog filma, bili su nerazdvojni i tada je već bilo jasno da su spremni na sledeći korak.

"Uvek sam bila slaba na ljubavne priče."

Sofija Kopola

Već 2006. godine, zaljubljeni par je dočekao njihovo prvo dete, devojčicu kojoj su dali ime - Romi. Slike srećne porodice obišle su svet ali par je tada izjavio kako se još uvek nisu odlučili za venčanje.

Njihov život je bilo neprestana zabava i druženje sa najinteresantnijim ljudima iz sveta mode, filma, umetnosti i muzike, posetama galerija i traženju sledećih projekata koje će zajedno raditi.

Kako je Tomas rođen i odrastao u Versaju, par je odlučio da tamo provede neko vreme i baš tamo im se rodila još jedna devojčica kojoj su dali ime - Kozima.

Napokon, u avgustu 2011. godine, Sofija i Tomas su pripredili intimnu ceremoniju venčanja u prelepoj bašti jedne crkve u gradu Bernalda u Italiji. Taj grad je prepun istorijskih i sentimentalnih vrednosti za Sofiju i njene predake koji su tu nekadaživeli, a njen otac je takođe godinama marljivo radio na restauraciji pojedinih istorijskih znamenitosti i kuća u nadi da će se taj prelepi grad očuvati od propadanja.

Sofija je nosila ručno pravljenu haljinu pokojno modnog dizajnera Azedina Ajaje u boji lavande, a mladoženja je nosio tamno odelo.

"Sve je bilo božanstveno, jednostavno, mirno i romantično"

Sofija Kopola

Par i dan danas živi povučenim i jednostavnim životom, daleko od Holivuda i tabloida, podižu svoje dve devojčice i uspevaju da odole pritisku novog doba.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs