obavezno pročitajte

POMAŽE NAM DA SE BOLJE UPOZNAMO, REŠAVA PROBLEME: Evo zašto je HUMOR tako važan!

Ako bi razmišljali o potencijalnim kvalitetima svog budućeg partnera, verujemo da bi „dobar smisao za humor“ završio u samom vrhu vaše liste.

Ljubav i zavođenje
Autor:
POMAŽE NAM DA SE BOLJE UPOZNAMO, REŠAVA PROBLEME: Evo zašto je HUMOR tako važan!
Foto: Shutterstock

Evolucija se postarala za to da je veština zasmejavanja drugih ljudi poželjnja karakteristika partnera. Tokom čitave istorije, muškarci su pokušavali da šarmiraju dame uz pomoć humora, a tako je i danas.

Humor, međutim, nije samo važan za zavođenje, već i održavanje postojeće veze, a sledeći razlozi objašnjavaju ovaj mehanizam.

Humor nam pomaže da bolje upoznamo partnera

Lakše je otvoriti se prema partneru u atmosferi punoj smeha i dobrog raspoloženja, nego u trenucima kada smo nervozni. Humor pomaže nesigurnim ljudima da partneru otkriju neke važne detalje o sebi, koje nikad ne bi izgovorili tokom ozbiljnog razgovora. On nam je takođe od pomoći i kada treba da partneru stavimo do znanja da nam nešto smeta u vezi sa njegovim ponašanjem.

Humor nas zbližava sa partnerom

Kada se partneri zajedno smeju, oni se automatski navikavaju da dele trenutke radosti, što doprinosi daljem rastu bliskosti između njih i stvaranju dobrih temelja za napredak veze. Ne sme se potceniti ni zadovoljstvo koje osećamo kada se partner smeje našim šalama.

Humor je koristan za rešavanje konflikta sa partnerom

Ništa ne smiruje situaciju tako dobro kao pravovremena šala. Smisao za humor vam može pomoći da na vreme prekinete svađu s partnerom i tako poštedite sebe i njega daljeg nerviranja.

Humor nam pomaže da prebrodimo teške trenutke

Smeh nam smanjuje stres i poboljšava raspoloženje. Iz tog razloga je poželjno biti u vezi sa osobom koja je u stanju da nas zasmeje i tako nam pomogne da prebrodimo sve probleme s kojima se suočavamo u životu. Naravno, za vezu je dobro i da smo mi u stanju da uradimo isto za svog partnera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs