obratila se ljubavnim trenerima

Imam 35 godina i sama sam: Shvatila sam da odbijam muškarce zbog ovoga!

Nesigurna u razloge zbog čega je još sama, jedna žena u četvrtoj deceniji je odlučila da porazgovara sa stručnjacima

Ljubav i zavođenje
11:33h Autor:
Imam 35 godina i sama sam: Shvatila sam da odbijam muškarce zbog ovoga!
Foto: PrintscreenInstagram/sophiamcoutts

O, Bože! Odbijam muškarce zato što imam višak muške energije!', shvatila je Sofija Monej-Kouts (35) nakon video razgovora sa ljubavnim savetnikom, Džejmsom Prisom.

Sofija već duže vreme oseća da je previše muškobanjasta i da je zbog toga sama u 35- oj godini. To verovanje da muškarci beže od nje je jedan od njenih najvećih strahova, piše za Daily Mail.

"Imam velika stopala, broj 40, i toliko sam visoka da sam uvek glumila muškarce u školskim predstavama", kaže dodajući da je dugo sumnjala kako joj nedostaje ženstvenosti".

Sofija otkriva kako je nakon jedne večere u zapadnom Londonu na kojoj se proslavljalo otvaranje firme koja se bavi vibratorima, došla na ideju da potraži savet od ljubavnog trenera.

Njena prijateljica Džeki joj je zbog proslave novog posla obećala besplatnu večeru i vibrator. A tamo je Sofija sedela pored žene koja joj je ispričala jednu situaciju u kojoj se našla.

Naime, bivši dečko ju je tokom trudnoće ostavio samu i uplašenu.

"Potpuno slomljenog srca, otišla je da porazgovara s ljubavnim trenerom koji joj je predložio da napiše listu kvaliteta koje traži kod partnera - od katrakternih crta do fizičkog izgleda.

Tako je sastavila listu od oko 40 stavki, koja je između ostalog uključivala visinu, ljubaznost, želju za decom...

I tada sam ga upoznala!' - rekla mi je na toj večeri sa osmehom od zuba do zuba.

Naime, navodno je muškarac koji odgovara svemu onome što je tražila jednostavno ušao u njen život i prihvatio njenog sina kao svog. Nikad nije bila srećnija.

Znakovi koji će vam sve reći: Ovako se ponaša muškarac koji sa vama želi ozbiljnu vezu, a ne usputnu avanturu!

Sofija otkriva koliko ju je ta ideja oduševila, te je počela da traga ljubavnim savetnikom ili trenerom za ljubavne odnose.

"Verovanje da možete dočarati pravu osobu obraćanjem pažnje na ono što tražite je izgledalo čarobno, pa sam napisala roman" The Wish List".

Istaknite najbolji deo sebe

Sofija je bila malo zbunjena kad je Džejms nakon razgovora rekao zašto ne može da pronađe partnera.

"Zaključio je da volim da preuzimam kontrolu i koristim humor da okrenem razgovor sa ozbiljne ili previše lične teme, i da zato odajem odajem 'mušku energiju'.

Rekao mi je:

'Pretpostavljam da je u vama devojčica koja očajnički želi da bude voljena, te ste je zamalo zarobili u sebi. Plašite se da ne bude povređena'.

"Tačno je da sam nervozna zbog mogućnosti da me neko ponovo povredi ili da ja pak nekog povredim. Zato sam u poslednje dve godine samo dva puta izašla na dejt", iskrena je Sofija.

Džejms joj je rekao kako je vreme da počne da izlazi, ali i da sredi svoj profil na Hingeu.

"Slikanje selfija u ogledalu izgleda kao da nemate prijatelje koji bi vas slikali. Da to objavi muškarac, pomislili biste da je gubitnik. Osim toga, izgledate pomalo nervozno i ​​nespretno, a izgleda i kao da imate burmu".

Dajte ljudima priliku

"Vaše vreme je dragoceno, pa prvi sastanak može biti samo piće, najviše sat i po. Nema večere, previše je pritiska ako druženje potraje, jednostavno ostavite muškarca da želi nešto više. Možete razgovarati o korona virusu, ali se usredredite na pozitivne strane, kao što je opuštanje kod kuće, ili vreme za učenje novih veština", savetuje je Džejms.

Persia Lavson (34), takođe ljubavni trener s kojom je Sofija razgovarala otkrila joj je kako je upoznala pravog partnera nakon što je sama sastavila 'listu želja'.

Pre nego što je on ušao u njen život, imala je puno problema u potrazi za partnerima. Njeni roditelji su bili zavisnici od droge, zbog čega joj je još kao tinejdžerki nedostajala pažnja.

Nakon nekoliko loših odnosa u kojima su je partneri prevarili ili je sama varala, krenula je na sastanke sa anonimnim seksualnim zavisnicima od seksa i ljubavi, takozvani program u 12 koraka.

To ju je podstaklo da upiše studije bihevioralne terapije, nakon čega je počela da savetuje savetuje ljude koji imaju problema s pronalaskom partnera.

Dok je 2015. pisala knjigu o svojoj prošlosti 'The Inner Fix', sastavila je listu od 100 kvaliteta koje traži kod partnera. Dva dana kasnije, upoznala je verenika Džoa na festivalu u pustinji u Oxfordshireu.

"To je bila ljubav na prvi pogled. Naš odnos nije savršen, ali oboje radimo na njemu i to nas čini boljim".

Persia dodaje da sreće puno žena od 30 godina koje očajnički žele da budu u vezi, ali imaju nezdrave obrasce ljubavi.

Nakon svih ovih razgovora sa savetnicima za ljubavne odnose, Sofija je došla do zaključka da mora biti otvorenija i da se više trudi oko druženja.

Sada oseća više samopouzdanja i veruje da nekoliko loših sastanaka ne znači i smak sveta.

5 bolesti koje leči seks: Jača imunitet za čak 30 %!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs