Veliki test

Sudbina vam šalje bivšeg sa jednim jedinim razlogom: Da proveri koliko ste glupi!

Kad razmatrate pomirenje sa bivšim, imajte na umu pet najvažnijih stvari

Ljubav i zavođenje
Autor:
Sudbina vam šalje bivšeg sa jednim jedinim razlogom: Da proveri koliko ste glupi!
Foto: Shutterstock

Nije retkost da nakon raskida dugogodišnje ozbiljne veze, bivši se ponovo pojave u našem životu. To se najčešće dešava ili zato što ste raskinuli na ružan način pa je jednom od bivših partnera potrebno izvinjenje ili "bolji kraj", ili je bivši partner godinama manipulisao vama, pa se vraća da to uradi ponovo.

Kada vam se putevi ponovo ukrste, um počinje da se igra sa vama - javljaju se brojna pitanja, a najčešće ono da li treba dati drugu šansu. Odgovor zavisi od onoga što se dešavalo nakon raskida. Preživeli ste i nastavili dalje? Ili ste i dalje zaglavljeni u toj vezi?

Šta god da je u pitanju, kada se radi o bivšem, uvek imajte na umu sledećih 5 stvari, jer ga život najčešće ponovo vraća na vaš put, surovo rečeno, da proveri da li ste i koliko glupi!

1. Ne zaboravite zašto ste raskinuli

Ne treba da se sećate samo lepih stvari, već i bola, razočaranja i drugih negativnih osećanja koje ste doživeli zbog partnera. Niste samo tako odlučili da raskinete, nešto vas je nateralo na takvu odluku. Pre nego što ga ponovo pustite u život, setite se zašto ste ga iz njega izbacili.

2. Pomirenje je nedopustivo samo zbog nedostatka bliskosti

Ovo je najčešći razlog zašto se bivši partneri mire. To jeste ono što održava ljubav, ali nije razlog da se ostane u lošoj vezi. Ne treba da se pomirite samo zato što ste godine proveli sa njim ili se osećate usamljeno, ili vam nedostaje intimnost sa bliskom osobom. Zdrava emocionalna i psihološka veza mnogo je važnija od fizičke.

3. I dalje nema svrhe da budete zajedno?

Bar jedno do vas dvoje nije moglo da zamisli zajedničku budućnost, i baš zato ste raskinuli. Šta se promenilo pa mislite da će sada uspeti?

4. Poverenje je uništeno

Tačno je da poverenje može ponovo da se izgradi, ali u 99 odsto slučajeva, to nije ono što je nekada bilo. I dalje ćete sumnjati u njegove/njene postupke, a to ne vodi ničemu dobrom.

5. Ljudi se ipak ne menjaju

Možete da promenite neke navike kod partnera, ali ne možete da promenite njegovu prirodu. Tu nikaka ljubav ni posvećenost ne pomažu. Ako je isti kao i ranije, nemojte bežati od istine - bežite od njega/nje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs