ljubavna priča

Ljubav u doba korone: Italijanka (23) je prvi dejt imala na terasi, a pre držanja za ruke obavezna dezinfekcija!

Uobičajen zajednički izlazak zamenjen je ostankom kod kuće i gledanjem filmova

Ljubav i zavođenje
16:58h Autor:
Ljubav u doba korone: Italijanka (23) je prvi dejt imala na terasi, a pre držanja za ruke obavezna dezinfekcija!
Foto: Shutterstock

Studentkinja psihologije, Viola Maria Dada upoznala je svog dečka u vreme širenja zaraze korona virusom. S obzirom na to da u Italiji vlada karantin, par je svoj prvi dejt imao na terasi.

"Godina 2020. korona virusa. Ceo svet je zastao i svi pričaju o jednoj stvari, korona virusu. Možda se jedino ja, i moj dečko Marko, ne opterećujemo novonastalom situacijom. Imam 23 godine, studentkinja sam psihologije i u godini u kojoj ova pandemija uzima maha, započinje i moja ljubavna priča s jednim dečkom", napisala je u svom dnevniku Viola, prenosi Corriere Della Sera.

Ja sam ta žena koja je iz bitke sa korona vrusom izašla kao pobednik: Ovo mi je spasilo život!

Tragikomična situacija ovog para dovodi do niza mera s kojima su mislili da nikada neće morati da se susretnu.

"Normalan zajednički izlazak pretvara se u ostanak kod kuće i gledanje filmova. Prvi sastanak pretvara se u ispijanje aperitiva na balkonu, prvom držanju za ruke prethodi detaljna dezinfekcija, a pre prvog poljupca bitno je proveriti jesmo li bili u kontaktu s nekom od zaraženih osoba", piše Viola u svom dnevniku.

Iako su u karantinu, prisiljeni na minimalan socijalni kontakt, Viola i njen novi izabranik pokušavaju da izvuku najbolje iz ove situacije.

"Odlučila sam da iskoristim ovo vreme karantina i upustim se u nešto drugačije. Spakovala sam stvari i uputila se kod mog dečka", dodala je.

Prvi dan

" Naša veza sada podseća na prerani brak. Nema preteranog šminkanja kako bi se ostavio dobar utisak, autfit se svodi na nošenje pidžame, a dan prolazi gledanjem onlajn predavanja i svađa o tome koji film uveče pogledati. Nakon uspešno napravljenog ručka, zaključujemo svoj dan kratkim druženjem s prijateljima preko skajpa, a pre spavanja se na kratko informišemo o novostima. Kako bi se opustili i suzbili stres koji je sveprisutan u poslednje vreme, pre spavanja meditiramo. Sve u svemu, prvi dan prolazi dobro, a uz ljubav sve prolazi lakše", napisala je u svom dnevniku Viola.

Korona virus: Šta da radite ako ste pušač, imate astmu, dijabetes ili visok pritisak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs