ISPOVEST

Kad partneri ne dele isti životni prostor, ljubav postaje jača: Ovako sam od lošeg braka napravila stabilnu zajednicu!

Sve manje žena želi pod isti krov za partnerom, a za to postoje jaki razlozi. Razdvojenost jača strast i ljubav, tvrde i psiholozi

Ljubav i zavođenje
19:11h Autor:
Kad partneri ne dele isti životni prostor, ljubav postaje jača: Ovako sam od lošeg braka napravila stabilnu zajednicu!
Foto: Shuterstock

Uvraženo je mišljenje da sve žene sanjaju o venčanju i zajedničkom životu, ali da li je to zaista tako?

Žene sve češće odlučuju da žive bez partnera, pa čak i kad zasnuju porodicu. Na ovu temu je govorila psiholog Bala de Paulo koja i sama živi po ovom principu.

"Mnogi i dalje misle da je jedini cilj ženama da uplove u bračne vode, a mogućnost života na različitoj adresi partnera se ne može ni zamisliti."

Vremena su se promenila i danas važe neka druga pravila. Mnoge žene iz ličnog iskustva, ali i neki psiholozi smatraju da je ljubavni život mnogo bolji i kvalitetniji kada partneri ne dele istu adresu. Evo iz kojih razloga je odvojen život bolja opcija:

Žene je mnogo više nego muškaracima potrebno slobodno vreme

U sprovedenom istraživanju je učestvovalo preko hiljadu žena i sve su se složile da su mnogo raspoloženije kada u toku dana imaju vreme koje mogu da provedu u miru i tišini. Prema njihovim rečima to im nikad nije polazilo za rukom kada su životni prostor delile sa partnerom.

Najsrećnija je ona žena koja se uda za Nemca: Evo zašto!

foto: Shuterstock

Ove žene su uspešnije u svim životnim segmentima

U 71% slučajeva su žene koje žive u zasebnom stanu zadovoljnije i srećnije. Osećaju veću slobodu da se viđaju sa prijateljima same, a ne da svuda idu u pratnji partnera.

Ovaj osećaj slobode kao rezultat ima srećniji život, a osim toga kada su razdvoje od partnera svakom narednom susretu se više raduju, što vezu čini kavlitetnijom.

Žene koje žive same imaju više prostora za lični razvoj

Kada imaju svoj zaseban prostor, žene imaju više vremena da se posvete svojim željama i radu na sebi i poboljšanju kvaliteta samog života. U ovom slučaju ih niko ne ometa i veće su šanse da će uspeti da ostavare sve što su zacrtale bez nepotrebnog ometanja.

Nikad nisam trezna spavala sa svojim mužem: A onda je on saznao istinu!

foto: Shutterstock

Štede sebe

Iako su muškarci i žene postali ravnopravni u svakom pogledu, prema rečima učesnica u ovom ispitivanju, na ženska leđa spadne sav teret održavanja kuće i nabavke namirnica."Kada živite same, to nije problem. Koliko nereda pravite, toliko ćete i čistiti. Ne mislim da sam sebična, ali zaista ne uživam da skupljam prljav veš ni za kim".

"Moj brak se nalzio pred pucanjem, a ovim principom života sam uspela da ga potpuno spasim i od njega napravim jaku i stabilnu zajednicu koju sad niko ne može da sruši. Kada imamo zasebne životne prostore,mnoge se više radujem svakom narednom susretu. Zajednice su precenjena stvar", zaključila je jedna sagovornica.

Šta vi mislite, da li su ovakve veze zaista i uspešnije?

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs