biće vam večno zahvalna

5 saveta psihoterapeuta koji sigurno pomažu: Ovako ćete pomoći drugarici da nađe srodnu dušu!

U nastavku stručnjaci za upoznavanje daju šest saveta kako da svojoj prijateljici olakšate da pronađe partnera

Ljubav i zavođenje
Autor:
5 saveta psihoterapeuta koji sigurno pomažu: Ovako ćete pomoći drugarici da nađe srodnu dušu!
Foto: Profimedia

Svi mi imamo bar jednu prijateljicu koja nema sreće u ljubavi iako je neverovatna osoba. Sigurno vam je ponekad frustrirajuće gledati je kako je nesrećna na ljubavnom planu, a znate da sigurno postoji osoba koja je za nju.

Ako se vi osećate zabrinuto i zbunjeno zbog njene situacije, zamislite samo kako je njoj.

Zbog toga je njoj možda potreba vaša pomoć da pronađe svoju srodnu dušu.

Upoznajte je s nekim novim dečkom

Upoznajte je s ljudima za koje mislite da imaju potencijala. Prikupite što više informacija o tom slatkom kolegi koji uvek otvara vrata svima. Razmislite o prijateljima koje imate u drugim krugovima, a koji bi mogli biti tip vaše prijateljice.

Nakon što ste našli potencijalne partnere pre njihovog upoznavanja napravite dobru vibraciju među njima.

"To će vašoj prijateljici dati više samopouzdanja, a ne neprijatnost, jer prvi put izlazi s potpunim strancem", rekla je Lori Zaslow.

Više je slušajte, manje savetujte

Nemojte joj ponavljati savete koje je do tada čula hiljadu puta, poput:

"Ti si sjajna osoba, samo budi ono što jesti". Sve što treba jeste da slušate prijateljicu baš kao što ona sluša vas nakon lošeg sastanka.

"U principu, izbegavate nepoželjne savete i otrcane reči. To može učiniti da se vaša prijateljica oseća frustriranom. Umesto toga, usredsredite se na slušanje i empatiju i ponudite rešenja problema samo ako vaša prijateljica to zahteva od vas", rekla je psihoterapeut Džesika Engle.

Najbolja prijateljica, dar od Boga: Uvrede koje vam samo ona sme reći!

foto: Profimedia

Ako greši, upozorite je

Ukoliko vaša prijateljica greši u izboru partnera, nemojte se suzdržavati da joj na to ukažete. Budite iskreni. Recite da ste zabrinuti i da ta osoba nije dobra za nju kao što joj se čini.

Samopomoć

Svakodnevno otvaranje inboks aplikacije za upoznavanje, pored svih dnevnih obaveza, može biti stresno za vašu prijateljicu. Zbog toga se pobrinite da se brine o svom mentalnom zdravlju.

"Osoba koja ima dobru kontrolu nad svojim emocijama ili ih izražava na zdrav način i oseća se dobro u svom telu na svako novo upoznavanje ići će puna pozitivne energije. Samo tako će pronaći pravu i trajnu ljubav", rekla je psihoterapeut.

Podsetite je koliko vredi

Ukoliko vaša prijateljica nema samopouzdanja, podsetite je koliko je divna. Svidelo se to vama ili ne, vaša prijateljica želi potvrdu da je vredna ljubavi. Kažite joj koliko je neverovatna, zanimljiva i jedinstvena. I da to ne mislite samo vi, već svi njeni članovi porodice i prijatelji.

Podsetite prijateljicu da mora izaći iz kuće kako bi pronašla ljubav

Iako pronalazak novog partnera ponekad može biti iscrpljujući, podstaknite prijateljicu da se malo više potrudi. Podsetite je da izlazi i traži ljubav.

Gospodin pravi neće sam doći u njen dom, zbog toga ona mora biti spremna otvoriti se novim stvarima, novim iskustvima i novoj ljubavi.

Osam signala na koje treba da obratite pažnju: Koliko je zdrava vaša veza?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs