stručnjaci za veze tvrde

Jasni znakovi da treba staviti tačku na vezu: Evo kada je raskid neminovan!

Saznanje kada treba staviti tačku na ljubavnu vezu uvek je izazov, a mi vam donosimo signale koji ukazuju da više ne treba da gubite vreme

Ljubav i zavođenje
Autor:
Jasni znakovi da treba staviti tačku na vezu: Evo kada je raskid neminovan!
Foto: Shutterstock

Svaki raskid veze je bolan i težak, a stručnjaci kažu da se bol nakon raskida može porediti onom koju osećamo nakon gubitka voljene osobe.

Koliko god godina ili meseci da ste proveli s nekim, uvek je teško staviti tačku jer vam se javlja nekoliko pitanja. Šta ako zažalite? Šta ako strašno reagujete? I kako možete razlikovati potrebu za pauzom u vezi i potrebu da zauvek odete od te osobe?

Raskid je još teži ako imate decu. Ali ako vam se čini da postajete dosadni i frustrirani ili ste možda shvatili da zapravo niste toliko kompatibilni sa svojim partnerom kao što ste mislili, raskid može biti prava odluka za oboje, piše Independent.

"Ukoliko niste u mogućnosti da razgovarate s partnerom o problemu, a da se ne posvađate, onda je to veliki znak da vam je kraj blizu", kaže stručnjak za veze Džejms Prise, te dodaje:

"Ljutnja i negativnost znak su duboko ukorenjenih pitanja između vas i vašeg partnera i to može značiti da će na kraju biti još gore.

Ako u vezi doživljavate bilo kakav vid zlostavljanja, to je upozorenje treba da bežite glavom bez obzira", kaže psiholog i trener Madeleine Mason Roantre.

"Ne govorimo o tome ako ste slučajno verbalno povredili nekoga u izlivu besa, već o lošem ponašanju koje se češće dešava, posebno sistematski, gde je ponašanje odraz nečijeg karaktera i nedostatka sposobnosti da kontroliše svoje emocije i nagone", objašnjava ona.

Nemate sreće u ljubavi: Zbog ovih osobina muškarci beže od vas glavom bez obzira!

foto: Profimedia

Partneri treba da imaju vremena jedno za drugo, to ne bi trebalo da bude obaveza nego želja, napominje Prise.

"Dakle, ako bi vaš partner radije izašao na piće sa svojim prijateljima ili uradio bilo šta drugo nego da provodi vreme s vama, morate se zapitati zašto", kaže on i dodaje da izgovori za viđanje ne smeju postojati.

"Ako dobijate samo izgovore zašto ne može da provodi vreme s vama, vreme je da se okrenete i pronađete nekog drugog pored kojeg ćete se osećati voljenim. Život je prekratak", ističe.

Možda u vezi imate trenutke kada se osećate kao da ne možete biti to što jeste. To je uobičajeno u vezama koje se bliže kraju, govori Mason Roantre.

"Ako stalno pratite raspoloženja svog partnera i ponašate se tako da minimizujete rizik da postanu uznemireni, ljuti ili nasilni, tada znate da u vezi nešto nije u redu", napominju stručnjaci.

Odnosi mogu biti svakodnevni, ali treba da budu i zabavni.

"U odnosima se treba osećati ugodno, ali i uzbudljivo. Trebalo bi da budete srećni kada provodite vremena s partnerom", poručuju stručnjaci.

Iako niko ne zna kako je u određenoj vezi, osim to dvoje ljudi, ako vaši najbliži prijatelji misle da je vaš partner loš izbor za vas, trebalo bi da ih saslušate, jer oni ponekad mogu videti stvari koje vi ne možete jer ste zaslepljeni ljubavlju.

"Ponekad samo pomisao da treba početi ispočetka vezu može zaustaviti nesrećne parove da stave tačku na lošu vezu, a to nije dobro. Tek kada se oslobodite takve veze, shvatićete da postoji mnogo bolji i uzbudljiviji i značajniji odnos za vas", napominje Prise.

Ko više vara- ljudi u srećnim ili nesrećnim vezama: Ovo niko nije očekivao!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs