Sve o ženskoj seksualnosti

6 najvećih laži o vagini: Svi smo poverovali u njih!

Obično muškarci pričaju o velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravom pameti
Ljubav
17:18h Autor:
6 najvećih laži o vagini: Svi smo poverovali u njih!
Foto: Thinkstock

Jedna od najvećih debata o ženskoj seksualnosti poslednjih godina ticala se ejakulacije, odnosno "squirtinga". Nedavno je "Journal of Sexual Medicine" objavio rezultate istraživanja koji bi trebalo zauvek da reše sve nedoumice.

U istraživanju je učestvovalo sedam žena koje su obaveštavale da tokom seksualne stimulacije ispuštaju velike količine tečnosti. Vršile su se analize navedenih tečnosti, a zaključeno je da je reč o "neželjenom ispuštanju urina tokom seksualne aktivnosti". Drugim rečima, squirting je verovatno samo uriniranje.

Da li se vagina sužava zbog nedostatka seksa: U 2 slučaja ona menja oblik i veličinu!

Zbog nedostatka informacija o ženskoj anatomiji, ovaj i slični mitovi u tolikoj meri vladaju društvom da su mnoge žene u nedoumici provele sate proučavajući svoj polni organ uz pomoć ogledala. Evo nekih od najgorih neistina u koje mnogi i danas veruju:

1. Žene koje se puno seksaju postaće manje "uske" i neće moći da pruže svom partneru toliko zadovoljstvo kao pre

Obično muškarci pričaju o velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravom pameti.

"Polni odnosi ne mogu trajno da rašire vaginu. Ovaj proces širenja tokom uzbuđenja i sužavanja nakon toga, događa se bez obzira koliko često žena upražnjava seks", objašnjava seksualni psiholog Majkl Kaslmen.

Vagina tokom seksa: Da li znate šta se sve dešava tamo dole?

Međutim, iako je vagina izuzetno elastična, postoji jedan izuzetak, a to su žene koje su rodile više puta. Naime, iako se vagina prirodno "vraća na staro" šest meseci nakon porođaja, ako i nešto elastično jako rastegnete više puta, postoji mogućnost da se neće vratiti u potpuno isto stanje. To je posebno vidljivo kod starijih žena, kod kojih mišići vagine počnu da se opuštaju. Ovo može da se spreči Kegelovim vežbama.

2. Vaša vagina smrdi

Ne postoji žena na svetu koja se nije u jednom trenutku zapitala da li se "oseća" malo prejako "tamo dole". Odgovor je: ne! Osim ako nemate infekciju, a to biste shvatili na druge načine, i u tom slučaju biste stvarno osetili promenu svaki put kad biste išli u toalet, znajte da svaka vagina ima svoj ukus i miris koji ne može da se uporedi ni sa čim drugim.

Kako hrana utiče na miris vagine: Voće može da je učini prilično slatkom!

Ovi ukusi i mirisi mogu da variraju u zavisnosti od više različitih faktora, kao što su ishrana, pH nivo, hormonske promene ili u kom delu ciklusa se žena nalazi u datom trenutku. Sve te varijacije su 100 odsto zdrave i normalne, pa prestanite da se opterećujete takvim stvarima.

3. Nakon prvog seksa puca himen

Iako postoji himen - tanka membrana na ulazu u vaginalni kanal, treba da znate da nisu sve žene rođene s njim, pa nije nužno da on pukne tokom prvog seksa i da treba da bude mnogo krvi. Naprotiv, ako uopšte nije bilo krvi, verovatno niste ni imali himen, i to je sasvim u redu.

Suva vagina: 6 najčešćih razloga za ovaj neprijatan osećaj!

4. Ako želite najbolje orgazme na svetu, morate da se usredsredite na pronalazak G tačke

Nakon što je otkrivena G tačka, mnogi su pomislili da prethodne generacije žena (koje nisu znale za nju) uopšte nisu u potpunosti uživale u seksu. Ali to nije istina. Ako niste doživeli orgazam zahvaljujući G tački do sada, verovatno i nećete, a postoje i neki dokazi da možda i nemate G tačku.

Naučna zajednica i dalje raspravlja o postojanju G tačke, a činjenica da tek sedam odsto žena može da doživi orgazam tokom penetracije, dok ostalim 93 odsto treba stimulacija klitorisa, govori ponešto o važnosti G tačke, ukoliko ona i postoji. Samo da napomenemo da su italijanski naučnici nedavno G tačku nazvali "naučnom prevarom", tvrdeći da njeno postojanje nije potvrđeno od strane stručnjaka za ljudsku anatomiju.

5. Muškarci ne vole dlake

Postoji mit u ženskom heteroseksualnom svetu da ako vaša vagina nije depilirana/obrijana i glatka poput bebine guze, nijedan muškarac neće želeti da priđe vašem međunožju. Iako je u svetu sve vidljivija renesansa prirodnog "looka" (Kameron Dijaz je javno izjavila da prihvata novi trend "punog žbuna"), mnoge žene i dalje ne veruju u to.

I dok se širi priča da je prirodan izgled ono što privlači sve više muškaraca, istina je negde između. Naime, većina muškaraca preferira oblikovane dlačice, znači potšišane i uređene, pre nego "šumu" u stilu 1970-ih ili potpunu nagost, zbog koje mnogi mogu da se osećaju kao pedofili, piše Daily Dot.

Muškarci o brazilskoj depilaciji: Razlozi za i protiv!

6. Nisu sve usne identične

Hiljade žena pati zbog izgleda svojih malih i velikih usana i to u tolikoj meri da se mnoge podvrgavaju labioplastici, tačnije korekciji stidnih usana, kako bi dizajnirale vaginu u nešto što smatraju "sitnim i privlačnim". Čak 37 odsto žena se ovoj operaciji podvrgava iz isključivo estetskih razloga, iako su nuspojave ožiljci, infekcije, krvarenja i trajno oštećenje nervnih završetaka, tačnije može doći do smanjene osetljivosti vagine.

Operisala vaginu: Stidela sam se veličine svojih stidnih usana!

Dakle, ako možete da birate između dizajnirane vagine i mogućnosti da doživljavate orgazme, nadamo se da biste ipak izabrali ovo drugo, pogotovo ako uzmete u obzir da svaka žena ima drugačije usne i klitoris i da su sve potpuno normalne i zdrave.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs