Skandal u crkvi mu presudio da ne završi za sveštenika: Ćiro Blažević 62 godine bio s njom, a ložio se na našu glumicu

Legendarni trener i njegova supruga proživeli su nakon jedne saobraćajne nesreće pravi horor, a zajedno su istrajali i u najtežim trenucima

Ljubav
20:04h Autor:
Skandal u crkvi mu presudio da ne završi za sveštenika: Ćiro Blažević 62 godine bio s njom, a ložio se na našu glumicu
Foto: Story.hr arhiva

Detinjstvo koje je oblikovalo legendu

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najpoznatijih i najvoljenijih trenera u istoriji fudbala, nije imao jednostavno detinjstvo. Njegova priča je priča o borbi i ljubavi prema sportu koja je iznedrila jednog od najznačajnijih fudbalskih umova na ovim prostorima.

Odrastao je u porodici sa petoro dece u skromnim uslovima, gde su materijalne poteškoće bile svakodnevna pojava. U tom okruženju, Ćiro je naučio vrednost truda i borbe, što će mu kasnije biti od presudne važnosti u fudbalskoj karijeri. Njegova sestra Angelina umrla je kada je imala samo četiri meseca, dok je jedan od braće, Ivica, preminuo kao beba, u prvih godinu dana života. Ovi tragični gubici oblikovali su Ćirov pogled na svet, usadili mu osećaj za važnost sa porodicom.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: preentscreen/Youtube

Veliki skandal

Tokom Drugog svetskog rata, sudbina mu nije bila milostiva, dvojica braće su ubijena, a Ćiro i njegova porodica ostali da se bore sa tugom. Njegova majka, fanatična vernica i posvećena religiji, želela je da njen sin postane sveštenik, nadajući se da će mu duhovna karijera doneti utehu i mir nakon svih stradanja koje su doživeli. Ćiro nije želeo da razočara majku, pa je upisao školu za sveštenike.

Međutim, sudbina je imala druge planove za njega. U jednom od svojih intervjua, Ćiro je ispričao anegdotu, a tu situaciju smatra jednim od većih životnih blamova.

Tokom školskih dana, doživeo je neprijatnost kada ga je časna sestra oblačila, a on, kao mladić, doživeo erekciju. Taj trenutak je za njega bio trenutak prosvetljenja, shvatio je da je poziv sveštenika nešto što ga ne ispunjava i nikada se više nije vratio u školu.

Njegovo detinjstvo, ispunjeno tugom i izazovima, oblikovalo je njegov karakter i dovelo do toga da postane legendarni trener, poznat po svojoj strastvenoj ljubavi prema fudbalu.

Ljubav koja je prevazišla sve prepreke

Miroslav "Ćiro" Blažević, iako poznat po svom trnovitom životnom putu, nije bio lišen sreće u ljubavi. Njegov emotivni život obeležila je snažna veza sa suprugom Zdenkom, koju je upoznao dok je iznajmljivao sobu u Rijeci. Zdenka je tada bila maturantkinja, dok je Ćiro, u svom cvetu mladosti, imao 27 godina. Njihova ljubavna priča započela je na istom spratu, a njihovi putevi su se spojili u vreme kada su oboje bili spremni za novo poglavlje u životu. Venčali su se 1961. godine, čime su započeli zajednički put kroz život.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Story.hr arhiva

Ćiro je o svojoj supruzi uvek govorio sa puno poštovanja i divljenja, ističući njenu snagu i posvećenost. Za njega, Zdenka nije bila samo supruga, već i partnerka koja se borila za njihov brak i porodicu.

"Tolerancija i razumevanje su tajna dugog braka. Znati oprostiti, jer svi grešimo. Ako nema tolerancije i oproštaja, onda će ljubav brzo nestati. A ljubav je najveća stvar na svetu," rekao je jednom prilikom za magazin Story, ukazujući na fundamentalne vrednosti koje su oblikovale njihov odnos.

Njihov zajednički život nije bio bez izazova. Prošli su kroz mnoge oluje, ali su uvek ostajali zajedno, podržavajući jedno drugo. Najteži trenutak došao je kada je Zdenka doživela tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je zamalo izgubila život. Doktori su tada rekli da ima samo tri posto šanse da preživi. Međutim, Zdenka je pokazala neverovatnu snagu i odlučnost, uspevajući da se izbori sa situacijom koja bi mnoge druge slomila.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Profimedia

Ćiro je bio izuzetno ponosan na svoju suprugu, ističući njen doprinos njihovom zajedničkom životu.

"Ona je podmetnula leđa kada smo otišli u Švajcarsku i kada nam nije bilo lako. Uvek zajedno sve prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj," rekao je jednom prilikom, ukazujući na to koliko mu je stalo do njenog blagostanja.

Zdenka i Ćiro su zajedno proživeli brojne uspone i padove, ali njihova ljubav je samo jačala kroz sve izazove. Njihov odnos postao je simbol otpornosti i podrške, pokazavši kako ljubav može da prevaziđe sve prepreke.

Simpatija mu je bila naša glumica

Kako je jednom prilikom ispričao, svakako se divio drugim ženama, poput legendarne srpske glumice, ali je u njegovom srcu uvek bilo mesta samo Zdenku, kojoj je od milošte tepao Nena.

Film jutro, Milena Dravić
foto: Printscreen Youtube / srbolove

– Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već "loženje", kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina – izjavio je za Republiku pre nekoliko godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs