Koleginicu je na setu silovao koristeći margarin kako bi to lakše uradio: Istovremeno je ljubavnici slao pare za abortus

Mogla bi se napuniti mala biblioteka detaljima i glasinama o vezama Marlona Branda

Celebrities
17:31h Autor:
Koleginicu je na setu silovao koristeći margarin kako bi to lakše uradio: Istovremeno je ljubavnici slao pare za abortus
Foto: Profimedia

Ovaj zgodni filmski glumac bio je poznat kao ženskaroš - imao je brojne afere sa ženama, a povremeno i sa muškarcima. Lista ljubavnika Marlona Branda je duga i uključuje nekoliko imena koja bi mogla iznenaditi povremene obožavaoce. Navodno, Brando je imao aferu sa komičarem Ričardom Prajrom, priču koju su potvrdili i muzičar Kvinsi Džouns i pokojna komičareva udovica. Džouns je takođe tvrdio da je Brando spavao sa pevačem Marvinom Gejom i piscem Džejmsom Boldvinom. Ali, da li je Marlon Brando bio gej?

Marlon Brando
foto: Profimeida

Ako je seksualnost spektar, legendarni glumac se osećao prijatno prelazeći s jednog kraja na drugi - nešto što je otvoreno priznao. U intervjuu iz 1976. sa jednim francuskim novinarom, biseksualnost Marlona Branda bila je tema razgovora. "Kao i veliki broj muškaraca, i ja sam imao homoseksualna iskustva," rekao je, "i ne stidim se toga."

Dok je u mladosti Brando bio doživljavan kao zavodnik sposoban da osvoji svaku ženu, njegove veze sa muškarcima uglavnom su bile skrivene od javnosti. U zlatno doba Branda, tokom pedesetih i šezdesetih godina - pa čak i za vreme njegovog legendarnog uloga u filmu "Kum" iz 1972. godine - homoseksualnost i biseksualnost nisu bile ni približno prihvaćene niti otvoreno diskutovane kao danas. Iz tog razloga, Brando se može još više ceniti u savremenom dobu kao primer različitosti orijentacije u starom Holivudu.

Marlon Brando
foto: AP

Tokom svog života, Brando se ženio tri puta i imao do 14 dece. Godine 1957. oženio se prvom ženom, indijskom glumicom Anom Kašfi. Zajedno su imali jedno dete, Kristijana Devija Branda, koji je kasnije bio osuđen za ubistvo momka svoje polusestre. Tokom braka sa Kašfi, Brando je imao brojne vanbračne veze, uključujući dugu aferu sa glumicom Ritom Moreno. Brando i Kašfi su se razveli 1959. godine.

Zatim se 1960. godine oženio meksičkom glumicom Movitom Kastenjedom, koju je upoznao na snimanju filma "Viva Zapata!". Ona je bila sedam godina starija od njega. Imali su dvoje dece i razveli se dve godine kasnije.

Treću ženu, Taritu Terijipaiju, upoznao je 1962. godine na snimanju filma "Bunt na brodu Baunti". Ona je tada imala samo 19 godina, dok je Brando imao 37. Imali su troje dece i razveli se 1972. godine.

Brando je takođe imao 14-godišnju aferu sa gvatemalskom spremačicom Marijom Kristinom Ruiz, sa kojom je imao još troje dece. Takođe je usvojio nekoliko dece tokom tih veza, ukupno jedanaest, mada neki tvrde da je taj broj bliži petnaest.

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

Možda je spavao sa komičarem Ričardom Prajorom

Tokom karijere Ričarda Prajora, mnogi su pretpostavljali da je isključivo heteroseksualan. Uprkos kratkoj vezi sa transrodnom ženom otkrivenoj u njegovoj autobiografiji, malo ko je očekivao da je Prajor bio privučen bilo kome osim cis-rodnim, heteroseksualnim ženama. Međutim, u intervjuu iz 2018. godine, muzičar Kvinsi Džons je izjavio da su Brando i Prajor imali seksualnu vezu.

Marlon Brando
foto: Profimedia

Nakon ovog intervjua, Prajorova udovica, Dženifer Li Prajor, potvrdila je Džonsovu tvrdnju putem tvita. Deca zvezda su bila manje uverena: Prajorova ćerka, Rein, negirala je sve takve tvrdnje, rekavši da Prajorova udovica samo želi da ukalja Prajorovo ime. Brandov sin je takođe izjavio da su sve tvrdnje o intimnosti između Prajora i njegovog oca besmislice.

On je bio "požuda" života Rite Moreno

Rita Moreno je imala burnu osmogodišnju vezu sa Marlonom Brandom. U svojim memoarima napisala je da je "skoro umrla od ljubavi prema njemu". Veza je bila emocionalno iscrpljujuća. Navodno ju je Marlon primorao da abortira, što ju je ostavilo emotivno ranjivom i mentalno nestabilnom. Iako je bio dva puta oženjen tokom njihove veze, njegove brojne nevere su je navele da izlazi sa Elvisom samo da bi ga učinila ljubomornim. Ipak, opisala je njihov fizički odnos u najlepšim terminima:

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

- Reći da je bio sjajan ljubavnik - senzualan, velikodušan, divno inventivan - bilo bi grubo potcenjivanje onoga što je učinio ne samo mom telu, već i mojoj duši. Svaki trenutak sa Marlonom bio je uzbudljiv, jer je bio više angažovan u svetu nego bilo ko drugi koga sam ikada poznavala.

Na kraju se udala za Leonarda Gordona, kojeg je Moreno nazvala "ljubavlju svog života", dok je za Marlona tvrdila da je bio "požuda" njenog života.

On i Šeli Vinter imali su prijateljstvo s povlasticama

Šeli Vinter je u svojoj autobiografiji iz 1980. godine rekla da je imala "prijateljstvo s povlasticama" sa Brandonom, tvrdeći da je njegov šarm bio neodoljiv:

Sve što ste mogli da osećate, seksualna stimulacija je bila potpuna. Jedini drugi put kad sam to doživela bio je kada sam gledala Elvisa Prislija kako nastupa uživo u Las Vegasu.

Marlon Brando
foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Prema rečima Hajdi Flajs, jeo je grožđe tokom odnosa

Godine 1997, otprilike nedelju dana pre nego što je bila zatvorena zbog vođenja bordela, bivša holivudska madam Hajdi Flajs provela je neko vreme sa tada 73-godišnjim Brandom. Prema Flajsovoj:

Marlon je bez sumnje bio najseksipilniji, najdeblji muškarac s kojim sam ikad spavala. [...] Otišla sam kod njega nedelju dana pre nego što sam bila zatvorena i imala najiscrpljujućih, ali najzadovoljavajućih osam sati u svom životu. [...] Jedina stvar koja je bila pomalo odbojna bila je njegova čudna navika da gricka grožđe sve vreme dok smo imali odnos.

Možda je imao S&M vezu sa Džejmsom Dinom

Navodno, Brando je imao homoerotičnu kinky stranu, koju je izražavao gašenjem zapaljenih cigareta na Džejmsu Dinu. U knjizi "James Dean: Tomorrow Never Comes", autori Darvin Porter i Danforth Princ su tvrdili da je Brando bio dominantni partner u S&M vezi sa više submisivnim Dinom.

Prema autorima, dok je Din bio zaljubljen, Brando se zabavljao idejom da se igra sa Dinom.

Džejms Din
foto: Profimedia

Možda je bio u vezi sa Kerijem Grantom

U svojoj knjizi iz 2005. godine, "Brando Unzipped", Darvin Porter je tvrdio da je Brando imao seksualne odnose sa mnogim "strejt" muškarcima iz starog Holivuda, među kojima su bili Montgomeri Klift i Kerijem Grantom:

"Marlon je imao kratku aferu sa Kerijem Grantom, provodeći vikend s njim u San Francisku. Keri je takođe jurio glumca Stjuarta Grendžera, koji je postao još jedan od Marlonovih osvojenih."

Keri Grant
foto: Profimedia

Međutim, Porter je izgradio svoju reputaciju "otkrivajući" homoseksualne veze u Holivudu, što baca senku sumnje na njegove različite tvrdnje.

Na setu je silovao koleginicu Mariju Šnajder?

"Poslednji tango u Parizu" jedan je od najkontroverznijih filmova svih vremena. Redatelj Bernardo Bertoluči i glumac Marlon Brando zaradili su brdo novca, pokupili su nominacije za Oskara, ali žena koja je igrala u tom filmu, prošla je jako loše.

Marija Šnajder, tada devetnaestogodišnja Francuskinja igrala je lik Džene, verenice jednog pomalo napornog filmaša. U filmu su verenici došli u Pariz da razgledaju stan i upoznali su Američkog emigranta Paula. Džena i Paul započinju strasnu vezu koja kulminira seksom bez prisile, famoznom scenom s margarinom.

Marija Šnajder
foto: Profimedia

Upravo ta scena je najviše šokirala publiku i kritiku. "Poslednji tango u Parizu" zabranjen je u nekim zemljama, ali scena je skrivala i znatno dublju i mračniju tajnu.

Njene suze bile su stvarne

- Scena nije bila u originalnom scenariju. Rekli su mi tek kad smo je trebali snimati. Marlon mi je govorio da se ne brinem i da to nije stvarno, ali moje suze bile su stvarne. Iskreno, osećala sam se silovano - ispričala je Marija pre nekoliko godina za Daily Mail.

Marija Šnajder
foto: Profimedia

Nije mogla da se nosi sa slavom. Upala je u poroke, drogu i alkohol. Život joj je postao pakao. Nekoliko puta je pokušala da se ubije.

Bernardo Bertoluči je tek 2013. godine, dve godine nakon Marijine smrti i gotovo čitavu deceniju nakon Brandove smrti, priznao da Marija nije pristala na snimanje zloglasne scene analnog silovanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs