JAVILA SAM SE PRVOJ LJUBAVI NAKON 40 GODINA: Kad mi je odgovorio ušla sam na njegov Fejsbuk i nije mi bilo dobro

Ljubav ne zna za granice, kilometre i godine, Dinina priča je dokaz za to

Ljubav
15:08h Autor:
JAVILA SAM SE PRVOJ LJUBAVI NAKON 40 GODINA: Kad mi je odgovorio ušla sam na njegov Fejsbuk i nije mi bilo dobro
Foto: Shutterstock

Dina (64) već tri godine živi kao udovica. Za portal "Moje vrijeme", podelila je priču o tome kako je svoju prvu ljubav prepustila drugoj ženi, sve to zbog vlastitog ponosa.

Otkrila je da joj se prva ljubav javila nakon više od 40 godina, i sada su prijatelji na Fejsbuku.

"Kada sam imala 17, a ona 20 godina, počeli smo se zabavljati nakon spontanog upoznavanja. Bila je to obostrana zaljubljenost, uživali smo u zajedničkim trenucima. Predstavio me svojoj porodici, koja me uvek srdačno dočekivala kad smo ih posećivali. Isto tako, moja porodica ga je zavolela, a on njih", ispričala je Dina.

Jugoslavija, Moda, Moda u Jugoslaviji, Stajling
foto: Shutterstock

Njen dragi je morao da ide u vojsku, predložio joj je venčanje pre nego što ode, ali Dina nije pristala.

"Rastanak je bio težak za oboje. Predložio mi je vjenčanje prije odlaska, ali nisam pristala jer sam smatrala da se nismo dovoljno dobro upoznali, što sam mu i rekla. Bio je tužan, ali razumio je i prihvatio moje mišljenje. Redovno smo pisali pisma jedno drugom, svako pismo sam s nestrpljenjem iščekivala", kazala je.

"Mislio je da ga varam", dodala je Dina.

"Mislim da nema potrebe da opisujem emocije koje su me preplavile čitajući njegova pisma, svaki put sam plakala. Kada je dolazila kući na odmor, kad smo se rastajali plakali smo oboje. Kleli smo se jedno drugom u večnu ljubav. Sve je bilo kao na ljubavnom filmu dok mi jedno njegovo pismo nije donelo veliko razočaranje. Napisao mi je: 'Prevarila si me'. Odgovorila sam mu da nije istina i pitala ga odakle mu takva pomisao. Ni danas ne znam ko mu je rekao takve laži."

album sa slikama
foto: Shutterstock

Dinu je jako potreslo njegovo pismo, te je dane provodila plačući.

"Rekao je da me je neko video kako šetam zagrljena s nekim dečkom po gradu. Dani su mi prolazili u plaču i boli. Kad je došao iz vojske, iznenadio me poziv moje mlađe sestre da izađem pred kuću jer me on čeka napolju i želi da razgovara", otkrila je.

Međutim, Dina nije htela da izađe i popriča s njim.

"Znam da je to bio trenutak o kom sam sanjala i silno sam želela da se pojavi i zamoli za oproštaj, ali ja sam mojima kroz plač govorila da ne mogu da izađem napolje. Imala sam svoj stav i držala sam ga se. Bolelo me do beskonačnosti! Sada znam da je to bila neka vrsta ponosa. Kad je otišao, znala sam da je to zauvek", kazala je.

Njih dvoje su nakon toga nastavili sa svojim životima, ali Dina nikad nije zaboravila svoju veliku ljubav.

Jugoslavija
foto: Shutterstock

Poruka nakon više od 40 godina

"Dani i godine moje boli su prolazili. U firmi gde sam se zaposlila radila je njegova rođaka od koje sam čula da se oženio. Praznina i bol u srcu i duši su me gušili. Vreme je prolazilo, on je dobio ćerku i nazvao je mojim imenom. Ja sam imala nekoliko kratkotrajnih veza, ali sam u svim vezama bila opsednuta njim i svakog sam s njim upoređivala", ispričala je Dina koja se ipak na kraju udala za dobrog čoveka.

"Udala sam se za čoveka koji me je privukao svojim zaista lepim osobinama. U braku smo dobili dvojicu sinova, lepo smo živeli u nastojanju da naši sinovi dobiju potrebnu ljubav i obrazovanje, što se na kraju i ostvarilo", ispričala je Dina, te otkrila da se za vreme rata njena porodica preselila u Dansku.

Pismo
foto: Shutterstock

"Mi smo otišli u Dansku, a moja nezaboravljena ljubav živi u Americi. Danas imam 64 godine, muž mi je umro pre tri godine. Nekih godinu dana nakon njegove smrti poželela sam da stupim u kontakt s bivšom ljubavi, te sam mu se javila porukom."

"Odgovorio mi je rekavši da želi da me nazove. Pričali smo i sad smo prijatelji na Fejsbuku. Šaljemo poruke jedno drugom, a od njega mi stignu i pesme o našoj ljubavi. Moram priznati da sam pregledala njegove fotografije i objave koje je stavljao prethodnih godina i našla pesme koje govore o bivšoj ljubavi koja se ne zaboravlja. Poželela sam mu srećnu budućnost u ljubavi s porodicom. Duboko u mom srcu ja tu ljubav još uvek nosim, ali sudbina nije bila na našoj strani", istakla je.

(Kurir.rs/ Moje vrijeme/ L. S)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs