ČEKALA JE DA ON UMRE, A ONDA JE SVETU REKLA ISTINU O NJIMA: Njihova ljubavna priča bila je sve samo ne BAJKA

Veza između Berta Rejnolds i Sali Fild bila je sve samo ne bajkovita ljubavna priča. Gorak ukus ostavlja činjenica da je Sali čekala da on umre kako bi objavila istinu

Ljubav
Autor:
ČEKALA JE DA ON UMRE, A ONDA JE SVETU REKLA ISTINU O NJIMA: Njihova ljubavna priča bila je sve samo ne BAJKA
Sali Filds i Bert Rejnolds, Foto: Profimedia

Bert Rejnolds bio je američki glumac i reditelj, seks simbol i ikona američke pop kulture. Vezu sa Sali Fild započeo je 1976. godine, a do 1980. njihova veza je već bila na izdisaju.

2015. godine vremešni Bert Rejnolds je izjavio kako je Sali bila jedina žena koju je istinski voleo. Te godine Sali ništa nije komentarisala, sačekala je da glumac umre. A onda, nakon Bertove smrti, 2018. godine i u 82. godini života Sali je otkrila istinu:

"Do trenutka kada smo se upoznali, težina njegove slave je postala način da Bert kontroliše sve oko sebe, a od trenutka kada sam ušla kroz vrata, to je bio način da kontroliše mene. Bili smo savršeni spoj mana", napisala je ona. "Slepo sam upala u kolotečinu, programirano ponašanje, kao da sam se u nekom prošlom životu obavezala ovom čoveku na posvećenost i poslušnost."

Sali Fild
foto: Profimedia

Iako je Sali rekla da je njen odnos sa Bertom za nju bio "zaista komplikovan i povređujući", priznala je da je ipak postojala mala doza ljubavi.

Rekla je da je u početku bila privučena Bertovom razmetljivošću i harizmom i opisala je njihovu vezu kao trenutnu i intenzivnu.

"Poznavali smo se oko tri dana, četiri dana u tom trenutku (tokom snimanja filma na kojem su se upoznali). Bilo je trenutno, a četiri dana su se činila kao četiri godine", rekla je Sali (73) u intervjuu za Dobro jutro Amerika.

"Možete to videti na našim licima. Bili smo nekako, znate, duboko upleteni", rekla je ona Dajan Sojer.

"Ta priroda toga nije bila samo: "Oh, ovo je ljubavna afera." Postojala je neka tajna veza između moje brige za njega i njegove potrebe da brinem o njemu."

"Pružao mi je taj osećaj da sam seksi i ja sam poželela da budem ono što on od mene očekuje."

Ali to je kasnije preraslo u nešto što ona nije htela.

"Desilo se da sam prestala da postojim. Oblačila sam se za njega, pratila ga, hodala i živela sam za njega. Mnogo puta je tražio da se udam za njega, ali znala sam da on to srcem ne oseća tako. Na kraju bismo se osećali užasno."

Izgleda da je Bert u starosti duboko žalio zbog Sali.

"Strašno mi nedostaje", rekao je za Vaniti Fair 2015. "Čak mi je i sada teško. Ne znam zašto sam bio tako glup. Muškarci su takvi, znaš. Pronađeš savršenu osobu, a onda učiniš sve što možeš da to zezneš."

2016. godine je ponovio sve za Deji Mejl: "Snimio sam četiri filma sa Sali i proveo pet godina sa njom. Ona je bila ljubav mog života i ja sam zeznuo vezu. Taj osećaj gubitka nikada ne nestaje. Nemam pojma šta Sali misli o tome. Mogla bi da podigne slušalicu i razgovara sa mnom, ali nikad nije. Razgovarao sam sa njenim sinom nedavno. Rekao je da njegova mama stalno priča o meni. Možda će me nazvati. Voleo bih da popričamo o tome."

Nakon Bertove smrti, Sali je za Njujork tajms rekla da je bila "preplavljena osećanjima i nostalgijom" zbog njega.

Dodala je da joj je laknulo što Bert nije bio tu da pročita njenu knjigu.

"Ovo bi ga povredilo", rekla je. "Bilo mi je drago što on to neće pročitati, neće ga pitati o tome, i neće morati da se brani ili da ispašta, što bi se sirgurno desilo. Nisam nikad htela da ga povredim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs