UVELIKO GAZI 9. DECENIJU, A VODI LJUBAV KAO DEVOJKA: Ženama koje su prešle 50. otkriva kako da budu ŽIVA VATRA u krevetu

Čuvena glumica Džejn Fonda otkriva kako ostati aktivan u krevetu posle 50. godine i kako sačuvati vitalnost.

Ljubav
22:27h Autor:
UVELIKO GAZI 9. DECENIJU, A VODI LJUBAV KAO DEVOJKA: Ženama koje su prešle 50. otkriva kako da budu ŽIVA VATRA u krevetu
Kako ostati aktivan u krevetu posle 50. godine, Foto: Profimedia

Džejn Fonda proslavila se šezdesetih godina prošlog veka, a i posle toliko godina njena slava ne bledi... Osim što je glumica uz njeno se ime veže i niz drugih titula. Ona je bivša manekenka, fitnes guru, kao i politička aktivistkinja i pisac. Dvostruka je dobitnica Oskara. Prvu zlatnu statuu osvojila je 1972. godine za ulogu u filmu "Klute", a drugi takođe u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu "Coming Home".

Ove godine će proslaviti 86. rođendan, a uprkos tome izgleda daleko mlađe. Nedavno je svim ženama dala neverovatan savet, a tiče se vođenja ljubavi.

Džejn Fonda
foto: Profimedia

- Morate ostati gipki ako želite nastaviti aktivno voditi ljubav nakon 50. godine života. Morate moći staviti noge iza glave, zar ne? Ja to još uvek mogu - rekla je ona.

Kako ističe, ako se u svojim 80-im godinama života želite uopšteno osećati izvrsno, vežbati morate početi na vrieme – već u svojim četrdesetim, najkasnije pedesetim.

Počnite već danas

- Lično, počela sam ozbiljno da vežbam u 40-im godinama, ali pre nego što sam počela, osećala sam se kao da se raspadam. Moram da vam kažem da zapravo nikada nije kasno da počnete da vežbate. Nemojte misliti da kasnite u bilo koje doba života. Samo idite, i to danas - rekla je Fonda.

Džejn Fonda
foto: Profimedia

Svoje opšte dobro zdravstveno stanje pripisuje rutini koju je uvela kada je bila mlađa, ali koju više ne preskače: Uvek sam se trudila da ostanem u formi i da vežbam, to mi je uvek bilo važno. To mi je pomoglo da izgledam dobro, kada me pitate za izgled, ali ne radi se samo o mom izgledu - istakla je ona.

Tada je naglasila da uopšte ne voli vežbanje, već se tera da počinje iznova i iznova: Prisiljavam sebe da vežbam jer, osim što se vidi na telu, to je dobro i za moj mozak - objasnila je glumica, koja vežba uprkos tome što su joj ugrađena oba veštačka kuka.

1 / 12 Foto: LORIMAR PRODUCTIONS - SOREL, PETER - Album / Album / Profimedia

- Ako ne hodam ili ne vežbam predugo, sklona sam depresiji. Potičem iz porodice sa mnogo depresivnih ljudi, moram da se zaštitim - bila je iskrena je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs