NAKON 18 GODINA VEZE ON JE REKAO NAJGORE REČI KOJE MOMAK MOŽE DA KAŽE DEVOJCI: Nema vode koja bi ga "oprala" posle ovog

Džek Nikolson i Anđelika Hjuston bili su zlatni par Holivuda punih 18 godina, da bi glumac potom napravio grešku koja je zauvek stavila tačku na njihovu vezu.

Ljubav
Autor:
NAKON 18 GODINA VEZE ON JE REKAO NAJGORE REČI KOJE MOMAK MOŽE DA KAŽE DEVOJCI: Nema vode koja bi ga "oprala" posle ovog
Džek Nikolson i Anđelika Hjuston, Foto: Profimedia

Bila je to 1973. godina kada je Anđelika Hjuston, mlada bogatašica došla na žurku koju je organizovao Džek Nikolson, glumac u usponu i dečko koji obećava. Kako je tu noć ušla u njegovu kuću u elitnom delu Los Anđelesa, nije iz nje izašla narednih godina jer je par odlučio da živi zajedno.

Međutim, mlada Anđelika nije htela da bude samo "devojka Džeka Nikolsona" i "ćerka Džona Hjustona", pa upisuje glumu.

Ali 1980. godine doživljava tešku saobraćajnu nesreću i iseljava se iz kuće Džeka Nikolsona, kupuje sopstvenu kuću i započinje da gradi karijeru, da bi uskoro osvojila i svog prvog Oskara.

Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Sa Džekom Nikolsonom je navodno ostala u ljubavnoj vezi i par se redovno čuo telefonom, dok je Džek Nikolson rekao kako je najponosniji u životu bio u momentu kada je gledao kako Anđelika osvaja Oskara.

Par je zajedno bio tokom dugih 17 godina, a pitanje braka stalno je "visilo u vazduhu".

"Od nje stalno tražim da se uda za mene. Ona nekad odbije, a ponekad kaže da," ispričao je Džek Nikolson.

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Međutim, Anđelika je smatrala da je Nikolson savetovan od strane advokata i menadžera da se oženi kako bi uštedeo novac, a to je za nju bilo neromantično.

Ipak, par je pokušavao da ima decu, ali Anđelika nikad nije ostala trudna.

Umesto dece, Džek Nikolson je Anđeliki poklonio slona, a glumica je htela da ga zadrži "samo da nije bilo tako teško transportovati ga".

Koliko je njihov odnos bio čudan svedoči i Nikolsonov nadimak za Anđeliku gde ju je nazivao "Fab", kao "Fabulozna", s druge strane Anđelika je 2019. godine priznala da je toliko dugo ostala u vezi sa Džekom iz razloga što on ima "veliki polni organ".

Džek Nikolson
foto: Profimedia

1980. godine Džek Nikolson je Anđeliku Hjuston nazvao njegovom "ljubavi života", ali je potom i dodao: "Postoje i druge žene u mom životu koje su mi jednostavno prijateljice. To što je naša veza uspešna najviše zavisi od Anđelikine fleksibilnosti."

Kasnije je Hjustonova priznala da je Džek Nikolson toliko diskretan bio sa svim svojim ljubavnicama da je mogla samo na sitnicama da vidi da je vara.

"Povremeno bih pronašla komad ženske odeće ili bih videla svoju jaknu na nekoj devojci, ili bih pronašla kremu za ruke ili sapun te druge žene," ispričala je glumica.

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Ipak 1989. godine njihova ljubavna priča je zauvek prekinuta i to na veoma surov način. Nikolson je izveo Anđeliku na večeru i u sred restorana joj je rekao: "Neko će imati bebu..." A taj neko je bila njegova ljubavnica Rebeka Brusard.

Anđelika je tada rekla: "U toj priči ima mesta samo za jednu ženu i ja ću biti ta koja će se povući."

Kasnije, kada su došli kući navodno je Anđelika nasrnula na Džeka Nikolsona udarajući ga s čim je stigla.

"Bio sam u dilemi. Znao sam da je rođenje deteta blagoslov, ali sam bio u divnoj vezi sa Anđelikom. Bilo je dobro koliko može biti dobro s nekim. Odmah sam joj rekao o čemu se radi, a ona je donela odluku umesto nas dvoje. Njen prvi odgovor je bio: "Moraš da budeš uz tu ženu", a njen drugi odgovor je bio da me prebije. Stvarno me je tukla, kad vam kažem," ispričao je decenijama kasnije Džek Nikolson.

Prvi Božić nakon raskida Nikolson je Anđeliki poslao nakit - narukvicu od bisera. Istu onu koju je Frenk Sinatra poklonio Avi Gardner, dok je glumac uz nju poslao i posvetu:

"Ovi biseri su od tvoje svinje. Srećni praznici, uživaj!"

Džek Nikolson
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs