DŽULI DELPI

ONA JE OLIČENJE FRANCUSKINJE I ŽENA KOJA JE USPELA I U HOLIVUDU: Zavela Džeka Nikolsona, pronašla sreću sa jednim Grkom

Čak i pre nego što je ušla u Holivud, Džuli Delpi je uvek imala genijalan talenat za umetnost.

Vip priča
Autor:
ONA JE OLIČENJE FRANCUSKINJE I ŽENA KOJA JE USPELA I U HOLIVUDU: Zavela Džeka Nikolsona, pronašla sreću sa jednim Grkom
Džuli Delpi, Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Džuli Delpi je reditelj, glumica, pisac, rođena Parižanka. Ona se nalazi među najpoznatijim francuskim glumicama u Holivudu. Ova 53-godišnja rediteljka počela je svoju karijeru u sporednim ulogama i postala jedna od najcenjenijih žena u filmskom svetu.

U svojoj karijeri do sada je zaradila 10 miliona dolara.

Bila je u vezi sa Markom Streitenfeldom, kompozitorom filmskih partitura, od 2007. do 2012. godine i sa njim je dobila sina. Postala je svetski poznata 1995. kada se pojavila u ljubavnoj priči Ričarda Linklejtera "Pre izlaska sunca" u kojoj je glumila sa američkim glumcem Itanom Houkom. Film je pronašao svoju publiku, a danas se smatra kultnim ostvarenjem koji je dobio još dva dela i smatra se jednom od najboljih filmskih trilogija ikada.

Takođe je i vlasnica mnogobrojnih nagrada. Ona je žena koja ne prestaje da zadivljuje svoje obožavaoce. Pored svoje lepote i talenta, Džuli Delpi je poznata po tome što je izuzetno izbirljiva u stvarima koje radi u svom životu. Glumica ne prihvata uloge koji joj se ne dopadaju, godinama se trudi da i u Holivudu postigne uspeh kao rediteljka, pa je tako pre dve godine snimila simpatičnu seriju za Netfliks koja prati četiri žene u srednjim godinama "On the verge".

Evo svega što ste ikada želeli da znate o talentovanoj glumici i o tome kako je postala slavna.

Džuli Delpi je rođena 21. decembra 1969. godine u porodici Mari Pile i Alberta Delpija. Roditelji i glumci doneli su je na svet u Parizu u Francuskoj. Delpi je tako od malih nogu bila okružena glumcima i ljudima iz sveta umetnosti.

Njeni roditelji su nastupali u andergraund predstavama u pariskim pozorištima. Tvrdi da je ceo život imala zdravstvenih problema, a povremeno ima i epizode ​​panike i migrene.

Delpi je upisala letnji kurs režije na Univerzitetu u Njujorku jer je oduvek bila zainteresovana za karijeru filmskog reditelja. Reditelj Žan-Lik Godar primetio je Delpi kada je imala samo četrnaest godina, a zatim je debitovala kao tinejdžerka u sporednoj ulozi u njegovom filmu "Detektiv" 1985. godine.

Nakon toga je igrala glavnu ulogu u filmu "La Passion Beatrice Bertranda Tavernier-a" dve godine kasnije, čija izvedba joj je donela i nominaciju za nagradu Cezar za najperspektivniju mladu glumicu.

Nakon što je odigrala istaknutu ulogu u filmu "Evropa Evropa" Agnješke Holand iz 1990. godine, Delpi je stekla međunarodnu slavu.

Nakon velikog uspeha, Delpi je nakon toga glumila u nekoliko holivudskih i evropskih filmova, kao što su film "Putnik" u kojem joj je partner bio Sem Šepars 1991. godine i" Tri musketara".

Njena prva glavna uloga u kultnom filmu "Tri boje: Bela", drugom delu Trilogije Tri boje... Kšištofa Kišlovskog samo je potvrdila njen neprikosnoveni talenat.

Najpoznatiji film joj je ipak onaj koji se snimila sa kolegom i prijateljem Itanom Houkom u filmu "Pre izlaska sunca" iz 1995. reditelja Ričarda Linklejtera, u kojem je pored njih dvojice učestvovala i na pisanju scenarija.

Film je dobio odlične kritike i svrstan je kao jedno od najvažnijih dela nezavisnog filma.

Udata je za Dimitrisa Birbilisa, grčkog producenta, menadžera produkcije i prvog pomoćnika reditelja. Birbilisa je upoznala na setu drugog dela filma "Pre ponoći".

Džulin muž prisustvuje većini događaja, ali glumica retko govori o njemu u medijima. Retko se pominje da je zbog njega usavršila svoj recept za musaku, tradicionalno jelo njegove rodne Grčke.

Nakon što je 2009. režirala svoj prvi film, Džuli je donela svesnu odluku da rodi dete sa svojim tadašnjim dečkom, nemačkim kompozitorom Markom Streitenfeldom. Leo Streitenfeld je rođen u januaru 2009. godine. Nadala se da će imati još jedno dete, ali kaže da joj je ponestalo vremena dok je radila na svojoj karijeri.

„Volim da budem majka. I mislim da sam dobra majka u svom ograničenju onoga što jesam – nikada neću biti neko ko je potpuno ujednačen u svakom trenutku. Nikada neću biti uvek smirena, uvek opuštena."

Otac joj je dao tipičan savet francuskog roditelja: "Nemoj ga previše štititi. Uprljaj ga malo."

Glumica je takođe imala aferu koja je kratko trajala sa čuvenim Holivudskim zavodnikom, Džekom Nikolsonom dok je on bio u vezi sa Rebekom Brusard sa kojom je imao i dvoje dece. Veza je navodno trajala kratko jer je glumac osećao da je ipak mnogo stariji od lepe Džuli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs