TEŠKA SUDBINA ŽENE ZORANA RADMILOVIĆA: Prerano sahranila muža i ćerku, a bila je VELIKA LJUBAV legendarnog glumca

Ljubavni život Zorana Radmilovića obeležila je anđeoski lepa i bistroumna glumica Dina Rutić, koja je prerano ostala bez supruga i ćerke.

Ljubav
Autor:
TEŠKA SUDBINA ŽENE ZORANA RADMILOVIĆA: Prerano sahranila muža i ćerku, a bila je VELIKA LJUBAV legendarnog glumca
Teška sudbina žene Zorana Radmilovića, Foto: Printscreen/youtube

Slavni glumac Zoran Radmilović čim je ugledao Dinu Rutić znao je da će ona biti njegova supruga.

Njihov mali stan bio je ispunjen ljubavlju i smehom, a kćerka je bila tu samo da kruniše tu veliku ljubavnu priču...

Ovaj pozorišni i filmski glumac je do te mere zaokružio i uzdigao svoju umetničku i ljudsku ličnost da je ostao neponovljiv i svima drag.

Zoran Radmilović jedanje od najboljih naših glumaca svih vremena
Zoran Radmilović jedanje od najboljih naših glumaca svih vremena foto: Printscreen/ Youtube/ Ronald C. Speirs

Ljubavni život Zorana Radmilovića obeležila je anđeoski lepa i bistroumna glumica Dina Rutić, žena sa krupnim očima boje meda i ljupkim usnama. Telo joj je bilo skladno i gipko, odavala je utisak umilne srne. Želela je da se posveti književnosti i upisala je Filoloski fakultet u Beogradu.

Kao ćerku poznatog pozorišnog glumca Jožeta Rutića, brzo su je primetili i ponudili joj da glumi u filmovima. Za kratko vreme postala je najpopularnija beogradska glumica u Jugoslaviji. Kao studentkinja, u svojoj 21. godini, debitovala je u glavnoj ulozi u filmu "Prometej sa otoka Viševice" (1964), a zatim slede "Omnibus 3", "Most", pa TV snimanja i niz drugih filmova.

Dina je i sama bila glumica
Dina je i sama bila glumica foto: Printscree Youtube / Igor Stegic

Slava je nije promenila, ostala je skromna, jednostavna, srdačna i dalje vezana za knjiženost. Dina je volela da sluša Šarla Aznavura, a od glumaca joj je bio drag francuski glumac Gerard Philipe. Nakon što je imala priliku da glumi zajedno sa Zoranom Radmilovićem u TV drami Mome Kapora "Provod" 1966, izjavila je u jednom intervjuu kako bi volela ponovo da radi sa njim jer je prijatan za saradnju i vrstan glumac.

Uz njega, rekla je Dina, svi igraju dobro. A u Zoranovoj glavi već je tutnjala želja-misao "Ova mala će biti moja žena", koju je izgovorio glasno dok ju je promatrao anđeoski lepu i ljupku kako ide na fakultet.

Zbližili su se, Dina je raskinula veridbu sa jednim visokim plavokosim i poklonila svoju ljubav i poverenje deset godina starijem šarmeru, prešavši iz ogromnog, luksuznog roditeljskog stana u njegovu mansardu.

Počeo je njen zajednički život sa Zoranom. Ispostavilo se da su bili savršen spoj, oboje su bili vedri i duhoviti, tolerantni i skromni. Venčali su se 1966. godine. U braku su bili upućeni samo jedno na drugo, posao je završavan na poslu i o tome se u kući nije pričalo. Zoran se brinuo o svemu, ušuškao je svoju voljenu Dinu u toplinu i sigurnost.

U skladu sa Zoranovim stavom da na život treba gledati sa lepše strane, provodili su vreme u radosti, smehu, nežnosti..

"Ja imam svega dovoljno", govorio je Zoran "i meni je lako da tako živim".

Godine 1974. u Zoranovoj 41-oj godini u njihov život ulazi kći Ana. Nova, neizmerna radost života u troje učinila ih je još kreativnijim. Zoran je uživao u ulozi oca, do te mere da je pisao dnevnik o odrastanju svoje kćeri.

Činio je sve da Ana bude srećna, da joj razvije maštu sa kojom se ljudskije živi, pa je tako je mala Ana, kroz Zoranovu izmaštanu pričicu, spašavala oca od smrtonosne zmije pri obilasku zoološkog vrta itd.., možemo samo pretpostaviti kako ju je domišljato navodio da razvija maštu.

Ana Radmilović prerano je umrla
Ana Radmilović prerano je umrla foto: Kurir / Damir Dervišagić

Zoran je nastojao da sve slobodno vreme provodi zajedno sa Dinom i Anom jer mu je bila potrebna ljubav i radost porodice. U svom maniru govorio je kako ne razume šta će ljudima veliki stanovi u kojem svako ima svoj prostor. Porodica je tu da bi bila zajedno.

Sreću velike ljubavi u porodici pogodila je prerana smrt Zorana. Napustio ih je 1985. godine. Dina je uprkos teškom životnom udarcu uspela da podigne Anu u sjajnu devojku. Nažalost, i sama Ana otišla je prerano - preminula je u 43. godini u februaru 2017.

Dina je živela još malo posle odlaska ćerke.

Dina Rutić Radmilović preminula je u 76. godini života u Beogradu.

Dina i Zoran bili su svetli primer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs