SAZNAJTE VIŠE

"TO JE SAMO FANTAZIJA POKVARENOG STARCA": Trač o Mik Džegeru i njegovoj devojci tera na povraćanje

Postoji mnogo tračeva o legendarnom lideru Rolingstounsa, Miku Džegeru. Jedna od tih priča je ona o Džegeru, Marijani Fejtful i čokoladilci Mars.

Ljubav
Autor:
"TO JE SAMO FANTAZIJA POKVARENOG STARCA": Trač o Mik Džegeru i njegovoj devojci tera na povraćanje
Mik Džeger, Foto: Profimedia

Priča, koja je procurela u javnost bez pristanka Mika Džegera i Marijen Fejtful, sugeriše da su oni zabavljali prijatelje u kući Kita Ričardsa i da su učestvovali u rokenrol stilu života kao i obično, sa prelivom adrenalizovane seksualnosti koja je ispunjavala prostoriju. Njih dvoje su bili idoli šezdesetih godina prošlog veka, a i javnost i policija pratili su u stopu kralja i kraljicu Karnabi ulice.

Marijen Fejtful
foto: Profimedia

U to vreme, javnost je bila zaljubljena u Džegera kao frontmena ludog benda The Rolling Stones. Progonilo ga je u svakoj prilici gomila devojaka i momaka. Ali neko vreme je za Mika postojala samo jedna žena, a to je bila Marijen Fejtful. „It devojka“ šezdesetih predstavljala je bezbrižnu mladost i neobavezni seks koji je sa njom dolazio što je Miku neverovatno odgovaralo.

Kao par, bili su obožavani. U policiji, međutim, bilo je mnogo manje obožavanja i mnogo više nadzora jer su Džeger i ostald njegovd kolege iz benda uvek bili pod lupom. Sa Kitom Ričardsom, koji se slikao za poster pokreta za kontrakulturu u Britaniji, on i Džeger su se često nalazili u pritvoru zbog posedovanja narkotika.

Marijen Fejtful
foto: Profimedia

U februaru 1967. godine, navodno je devetnaest policajaca započelo još jednu raciju i preplavilo Ričardsov dom pronašavši grupu u više nego kompromitujućoj poziciji. Navodno, izveštaji sugerišu da su „prekinuli orgiju u kojoj je Džeger lizao Mars čokoladicu gurnutu u Marijaninu vaginu”.

Marijen Fejtful
foto: Profimedia

Naravno, te glasine su u velikoj meri demantovali svi uključeni, a Marijen je u svojoj autobiografiji opisala tračeve kao „fantaziju prljavog starca“. Priča se može činiti kao početak pornografije u režiji Endija Vorhola, ali činjenica je da policija nije upala. Istina je da su stigli uz vrlo britansko – i prilično glasno – kucanje na vrata. Ovo, naravno, čini mnogo verovatnijim glasine da Fejtful stiže na vrata samo u narandžastom krznenom pokrivaču i drži u ruci Mars čokoladicu.

Prisutni policajci su pretresli kuću i otišli.

Nekoliko meseci kasnije, Ričards i Džeger će se naći na optuženičkoj klupi suočeni sa optužbama za drogu. S obzirom da su tabloidi bili spremni da bilo kakav uvredljiv materijal krase njihove naslovne strane, ta glasina je ubrzo postala prošlost.

Dva Stounsa su izbegla bilo kakve trajne optužbe i nastavili da budu jedan od najvećih bendova na planeti, koji i danas posle 50 godina i dalje nastupaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs