"SPAVALA SAM SA TVOJIM MUŽEM" REKLA MI JE JEDNA ŽENA: Psiholog Branislava Pavlović savetuje šta raditi u tom momentu

Šta uraditi kada sumnjate da vas muž vara? Kako i da li se osvetiti? Šta uraditi nakon što vas ostavi zbog treće osobe? O tome je pričala psiholog Branislava Pavlović

Ljubav
Autor:
"SPAVALA SAM SA TVOJIM MUŽEM" REKLA MI JE JEDNA ŽENA: Psiholog Branislava Pavlović savetuje šta raditi u tom momentu
Klinički psiholog Branislava Pavlović, Foto: Printscreen/ youtube/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Spisateljica Zorana Šulc, gostujući u RTS ordinaciji otvoreno je pričala o ponižavajućem momentu kada je otkrila da je muž vara:

"Na jednom prijemu prišla mi je jedna mlada devojka i rekla mi: "Da li ste vi gospođa Šulc?" , ja sam potvrdila, a ona mi je pred svima rekla: "Spavala sam sa važim mužem."

Zamislite samo moj šok! Svi iz društva gledaju u mene. Onda je ona rekla: "Znate šta, pa i nije nešto u krevetu."

Onda sam se ja pribrala i rekla: "Znate šta, neke žene kažu da jeste, neke da nije. Sve zavisi od žene."

Ne mogu ni da vam objasnim kako sam se u tom momentu osećala - Zemljo otvori se da propadnem. Najgore mi je bilo jer sam u tom momentu bila okružena ljudima. Bolje da sam saznala izokola ili čak da sam ga zatekla na delu, ali da vam neko na taj način priđe i kaže vam direktno u drušvu - veoma, veoma neprijatno iskustvo.

Zorana šulc
foto: Printscreen/ youtube/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Znala sam, osećala sam da me vara, ali u to nisam bila sto posto sigurna do tog momenta kada mi je to saopštila ta žena. On je u svom poslu bio veoma moćan čovek. Ja mislim da muškarci koji žele da se dokažu, teže ka bogatstvu, velikom novcu i samim tim je bio ženama veoma privlačan, jer su žene te kojima je privlačan moćan muškarac.

Što je on bio moćniji, što je više zarađivao, to je bio skloniji preljubi. I svaki put kada bi me prevario, donosio mi je neki divan komad nakita.

Osveta je bila ta što sam ga ostavila i našla nekog drugog. Danima posle tog saznanja da me vara pitala sam se u čemu sam to pogrešila, šta sam to uradila da ga nateram da ode kod druge?

Onda sam otišla i slupala mu automobil. U tom momentu je to bila moja osveta, ali sada u ovom momentu to nikad ne bih uradila."

Klinički psiholog Branislava Pavlović savetuje kako se izboriti sa preljubom i šta uraditi posle toga, kako bi nam bilo lakše:

"Najlošije je držati to za sebe i ne pričati nikom o tome i ponašati se kao da ništa nije bilo. Osoba koja doživi da je partner prevari, doživi emotivnu traumu i veoma često ima i simptome postruaumatskog stresnog poremećaja.

Ono što je loše je da se fokusiramo samo spolja, na partnera koji nas je prevario i na tu treću osobu.

Zamka je što često osoba koja je prevarena u tim momentima se udalji od sebe i od saznanja ko je i šta je.

Lekovito je pričati sa drugima, zdravo se hraniti, šetati - posvetiti se sebe maksimalno. Sve drugo nije zdravo. "

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs