TRENUTAK KADA SAM SHVATILA DA ME MUŽ VARA: Onda se desilo nešto što nisam mogla ni da zamislim ni u najgoroj NOĆNOJ MORI

Bilo je to nešto što sam mislila da se nikad meni neće desiti, ali ipak, život je namestio da mi se ipak desi

Ljubav
11:32h Autor:
TRENUTAK KADA SAM SHVATILA DA ME MUŽ VARA: Onda se desilo nešto što nisam mogla ni da zamislim ni u najgoroj NOĆNOJ MORI
Foto: Shutterstock

Sedela sam za svojim stolom na poslu sa prstima na tastaturi. Duboko sam udahnula i unela tekst u polje za lozinku za mejl mog muža. Jednim klikom kasnije, otkrila sam da sam bila u pravu - i u vezi sa njegovom lozinkom i u vezi sa mojim predosećanjem da je imao aferu. Nikad kao tada nisam poželela da sam se prevarila.

Kada sam hakovala njegov mejl, a potom i Tviter nalog, nisam mogla da prestanem da čitam poruke. Bilo je tu svašta: od razgovora o knjigama, muzici, do slikovitih opisa seksa i čežnje, kao i izjave ljubavi. Čitala sam dok mi se nije sve smučilo, a onda sam otišla na parking, sela u kola i plakala do kasno u veče. Na telefon mi je stigla poruka od njega:

"Dušo, jel stižeš brzo? :*"

devojka, posao, žena, telefon
foto: Shutterstock

Upravo je ovaj zaljubljeni smajli na kraju poruke bio ona kap koja je prelila čašu. Taj smajli je predstavljao sve lažno u mom braku. Vozila sam kući nesvesna svega oko sebe. Osećala sam se kao filmska heroina koje će sada doći kući i izbaciti ga napolje, sve sa njegovim stvarima, dok ću ostatak demostrativno zapaliti na sred dvorišta. Dok sam vozila kroz glavu mi je prolazila jedna misao: "To je to - ovo je poslednji dan našeg braka. Poslednji dan kada idem kući, a tamo me čeka moj muž."

Ušla sam u kuću i tamo sam videla tog lažova, varalicu i nečoveka kako nežno češlja kosu naše ćerke koja je sedela blago naslonjena na njegove noge. Izgledao je kao pravi požrtvovani otac - tata koji se voli.

Tata i ćerka, Tata, Otac, Ćerka
foto: Shutterstock

U tom momentu sam postala svesna tri stvari: moj muž je bio sjajan otac, moj muž mi je slomio srce i ja apsolutno ne znam šta dalje da radim.

U danima koji su usledili, nakon što sam se suočila sa njim i kada je užasna istina izašla na videlo, nisam uopšte bila sigurna da radim pravu stvar.

Prvo bih ga zamolila da se iseli, a onda bih ga zamolila da svako jutro dolazi i ćerku vodi u školu, ali i da ostane uveče kako bi joj ispričao priču.

Tražila sam mu da poseti savetnika za brak, ali kod istog nisam htela da idem sa njim.

Premestila sam svoj novac sa našeg zajedničkog računa na posebni u cilju da vidim da li ću moći bez njega da izdržavam nas dve.

Tuga, Depresija, Razmišljanje, Tužna, Samoća, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Pokušala sam da zamislim život bez njega.

Pokušala sam da zamislim život sa njim.

Uglavnom se sve na kraju svelo na to što sam mnogo razmišljala o tome kako će naša ćerka da podnese raspad porodice.

Ti prvi dani nakon što sam saznala za njegovu aferu bili su najusamljeniji u mom životu. Iako ja nisam uradila ništa loše, ipak sam stalno osećala stid i sramotu. Zato sam ćutala i ništa nisam rekla roditeljima, sestri ili prijateljima.

Najviše me ućutalo to što sam shvatila da će mi biti skoro nemoguće finansijski da izguram bez njega.

Sada je prošlo nešto više od godinu dana od kako sam provalila u njegov mejl. Za sada nas dvoje smo još uvek zajedno. I dalje me zasmejava. Sada mogu danima, čak i nedeljama da ne pomislim na njegovu aferu sa drugom ženom. A onda opet ima dana kada ga čujem kako kucka na tastaturi i želudac mi se prevrne.

Sada znam ono što nisam znala pre godinu dana: pravi život nije film, a paljenje njegove odeće na sred našeg dvorišta neće promeniti činjenicu da me je prevario.

Umesto toga potrebno je svaki dan uraditi ono najbolje što možete za sebe, za svoju decu, da svaki dan bude bolji od prethodnog.

Ljubav nije film, brak nije film, a život mora da ide dalje.

****

Prevara koja je zaludela gledaoce širom sveta stiže i na Kurir televiziju od 6. marta radnim danima u 15 časova. Reč je o drami dve karakterno potpuno različite sestre, Ani i Jani. Užasna saobraćajna nesreća ih ostavlja u komi i sa teškim povredama lica. Jedini način da ih raspoznaju je prsten koji Anja nosi na ruci, ali u trenutku nesreće, Jana je nosila sestrin prsten. Kada se probudi iz kome, Jana odlučuje da prisvoji sestrin identitet i život. Nova hit serija "Prsten sudbine" emitovaće se na Kurir televiziji od 6. marta, a svi oni koji željno iščekuju ovu intrigantnu seriju imaće priliku da je pogledaju prvu epizodu pretpremijerno danas u 15 časova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs