UDALA SE S 13, RODILA MU DECU, A ON DOVEO JOŠ JEDNU ŽENU: Svaki dan sprema krevet DRUGOJ i pita se kako UNOVČITI BRAK

Iskustvo žene koja živi u poligamiji mnogima je neshvatljivo, ali ona je rešila da unovči svoj problem.

Ljubav
13:38h Autor:
UDALA SE S 13, RODILA MU DECU, A ON DOVEO JOŠ JEDNU ŽENU: Svaki dan sprema krevet DRUGOJ i pita se kako UNOVČITI BRAK
Iskustvo žene koja živi u poligamiji, Foto: Printscreen Youtube/ sitarayasen

Pakistanka Sitara Jasin vodi poprlično uzbudljiv stil života, koji je morala da podeli sa celim svetom otvorivši kanal na Jutjub platformi gde ljudima pokazuje kako živi žena koja je morala da se uda sa 13 godina. Dok većina žena pristaje na poligamne brakove u koje veoma rano ulaze, neke od njih beže boreći se za sebe.

Naime, ono po čemu je Sitara postala poznata jeste njen bračni odnos koji je mnogima neshvatljiv. Njen muž oženio se drugom ženom, uprkos tome što se nije razveo od prve žene, odnosno Sitare. Da stvar bude još zanimljivija, Sitara sa suprugom ima troje dece, dok su sva deca bili gosti na njegovom venčanju sa drugom ženom.

Iz Sitarinih vlogova koje redovno snima, može se zaključiti da ona nije bila prisutna na venčanju svog supruga, ali je ceremoniju pratila onlajn. Uprkos tome što se trudi da sve dobro funkcioniše, Sitari uopšte nije lako, te joj je odluka njenog muža da dovede drugu ženu teško pala, kao i njenoj deci. Naime, deca su tužna jer manje vremena provode sa ocem.

Ipak, jedino dobro koje joj je poligamni brak doneo jeste zarada, budući da je zahvaljujući tome uspela da skupi veliki broj pretplatnika na Jutjubu. Ranije su njeni videi imali do 300 pregleda, dok danas broje milione, a sve zahvaljujući poligamiji.

Ova žena danas zarađuje preko 20.000 dolara mesečno, a skupa putovanja, nakit i krpice su njen stil života.

Ali nije uvek bilo ovako. Postojalo je vreme kada je živela zaista skromnim životom, sa ograničenim sredstvima koja su bila jedva dovoljna da izdrže život srednje klase. Tek nakon što je objavila neke video snimke na kojima je njen muž uzeo drugu ženu za sebe, njen Jutjub kanal je dobio veliku pažnju i neverovatan broj pregleda.

Osim toga što je sa svetom podelila činjenicu da je njen muž našao drugu ženu, ona je opisuje i kako njihov život u zajednici izgleda.

Na njenom kanalu mogu se videti mnogi video snimci sa naslovima kao što su:

  • Druga žena je sada kod kuće, treba da ojačam.
  • Uređenje sobe druge žene.
  • Druga žena će ostati u drugom domu.
  • Dan sa mojim mužem i njegovom drugom ženom.
  • Da li druga žena voli moju decu?
  • Nikad nisam zamišljala da će moj muž više voleti svoju drugu ženu!
  • Druga žena je trudna
  • Šta mi je druga žena rekla tokom porođaja?

Sitara je otkrila da je imala teško detinjstvo, otac joj je umro veoma rano, a ona je morala da se uda sa 13 godina. Prvo dete je dobila sa 16, a sada ima 26 godina. Ljudi su veoma zainteresovani za njen slučaj, te svakodnevno dobija pitanja koja su vezana za drugu ženu, a mnodgi se pitaju u čijem vlasništvu je kuća u kojoj žive.

Takva pitanja se postavljaju pre svega zato što u većini južnoazijskih zemalja žene imaju ograničena prava, a često je muž taj koji poseduje kuću, nekretnine itd.

Ovo dodatno gura ženu da bude finansijski zavisna od muža, zbog čega ne može da ode čak i ako je zaglavljena u nasilnom braku bez ljubavi. Sitara odgovara na sva pitanja ponizno i ponekad sa humorom. Ona pojašnjava da je ona vlasnica većine stvari uključujući i njen dom. Nakon što je počela da zarađuje pozamašnu sumu od Jutjuba, njen način života se takođe drastično promenio. Sada obilazi Saudijsku Arabiju, Dubai i druga istaknuta mesta. Sitara sada mnogo ulaže u svoj izgled, kupuje brednirane stvari dok je celu situaciju okrenula u svoju korist.

Normalizacija poligamije?

Mnogi su je optuživali da je normalizovala poligamiju i da se nije zalagala za sebe i svoju decu. Trebalo je da se suprotstavi mužu, jer je dobila drugu ženu, ali nije. Umesto toga, objavila je video snimke na kojima govori o tome da postane jača da prihvati ono što joj je život bacio. Neretko je Sitara bila optuživana da daje pogrešan primer svojoj deci, posebno svojoj ćerki. Ne obraćajući pažnju na takve optužbe, ona je nastavila da snima više vlogova, prikupljajući preglede i pretplatnike.

I kao što Šakira u novoj "osvetničkoj" pesmi kaže "Žene više ne plaču, žene unovče!", tako je uradila i Sitara. Umesto da plače nad sudbinom koja ju je zadesila, ona ju je unovčila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs