ljubavni život

KAŽU DA DRHTI PRED NJOM: Bivši Federerov trener otkrio PIKANTERIJE iz ljubavnog života slavnog tenisera

Mirka Federer, supruga čuvenog švajcarskog tenisera Rodžera Federera, smtara se za vrlo uticajnu ženu, kako u Švajcarskoj, tako i u svetu.

Ljubav
17:36h Autor:
KAŽU DA DRHTI PRED NJOM: Bivši Federerov trener otkrio PIKANTERIJE iz ljubavnog života slavnog tenisera
Kakva je zapravo supruga Rodžera Federera, Foto: Profimedia

Mirka Federer, supruga čuvenog švajcarskog tenisera Rodžera Federera, smtara se za vrlo uticajnu ženu, kako u Švajcarskoj, tako i u svetu.

Mirka, inače Miroslava Vavrincova, rođena je 1978. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a u Švajcarsku se iz Slovačke doselila kada je imala samo dve godine. Tokom svojih tinejdžerskih dana upoznala je Martinu Navratilovu i na njen podsticaj počela da se bavi tenisom.

Mirka Federer
foto: Profimedia

Međutim, značajni rezultati u tenisu su manjkali, a najviši plasman koji je imala i koji je ujedno vrhunac njene karijere jeste bio 2001. godine kada se našla na 76. mestu najboljih igračica na svetu.

Do 2002. godine Mirka je bila profesionalna teniserka, a onda je napustila tenis zbog povrede stopala.

Kao 24-godišnjakinja morala je da se povuče iz aktivnog bavljenja tenisom. Posle druge operacije stopala dugo je hodala uz pomoć štaka i shvatila da će sportu koji voli morati da se prepusti na drugačiji način. Njen tadašnji dečko, a sadašnji muž, bio joj je velika uteha.

Mirka Federer
foto: Profimedia

"Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem", rekla je Mirka jednom prilikom.

A zna se i da se u njihovom braku ona za sve pita, pa i nije iznenađenje da je zabranila Rodžeru da igra na Australijan openu, iako nije povređen!?

A da su u njenim rukama mnoge "komande" Federerovog života, govorili su sve glasnije i brojni mediji koji su se bavili pozadinom sukoba do kog je došlo između Rodžera i Stanislasa.

Mirka Federer
foto: Profimedia

"Mirku često opisuju kao snagu koja se nalazi iza trona", pisalo se, dok je bivši Rodžerov trener Pol Anakon u intervjuu za Njujork Tajms naglasio da, i pored roditeljske uloge, koja je u međuvremenu udvostručena, "Mirka Federer i te kako ima uticaj na karijeru svog slavnog supruga".

Na početku njegove karijere Mirka bi ga pratila, kuvala mu i pospremala iznajmljene stanove, a kasnije je počela na sebe preuzimati sve više odgovornosti, a da joj to dobro ide, potvrdio je njegov bivši trener Pol Anakon.

"Prebrojavali su joj kilograme" ovdašnji ljubitelji tenisa, nije im se sviđala iz ovog ili onog razloga, ali jedno je sigurno, ona je Federerov oslonac u životu. Uostalom, nedavno je, nakon što je sa njom rešio da donira milion "švajcaraca" za porodice ugrožene pandemijom novog korona virusa, Rodžer Federer je sam priznao da mu je Mirka prilično izmenila život. A ako neko to uradi takvom teniskom asu, onda je svakako "uticajan". Šta god naši ljubitelji tenisa mislili o njoj.

Mirka Federer
foto: Profimedia

Mirku i Rodžera prati interesantna ljubavna priča. Zanimljivo je da je Mirka starija četiri godine od Rodžera, a par se upoznao 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Oni su uplovili u romansu, iako je tada Rodžeru bio nepoznat podatak da je Mirka zapravo u tom trenutku bila verena i to za bogatog arapskog sultana. Kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera, Mirka je raskinula svoju veridbu.

Devet godina nakon upoznavanja, par je stupio u brak 2009. a danas imaju četvoro dece i to bliznakinje Milu i Šarlen i blizance Lea i Lenija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs