SUZAN KLATEN

ISKUSTVO KOJE JE OSRAMOTILO NAJBOGATIJU NEMICU: Pala na šarm žigola, stavila svoju porodicu na kocku! (FOTO)

Iskustvo koje je osmramotilo najbogatiju Nemicu na svetu!

Ljubav
Autor:
ISKUSTVO KOJE JE OSRAMOTILO NAJBOGATIJU NEMICU: Pala na šarm žigola, stavila svoju porodicu na kocku! (FOTO)
Suzan Klaten, Foto: Profimedia

Najbogatija Nemica, Suzan Klaten, čije se bogatstvo procenjuje na 13 milijardi evra, bila je na meti ucenjivača i otmičara. Najneprijatnije iskustvo imala je sa švajcarskim žigolom Zgarbijem koji joj je, da bi čuvao tajnu o njihovoj ljubavnoj vezi, uzeo oko sedam miliona evra pre nego što ga je prijavila policiji. Zgarbi je nedavno osuđen na šest godina zatvora. On je na sudu izrazio kajanje zbog onoga što je učinio, iako je planirao da svojoj ljubavnici, sa kojom je bio od 2007. godine, uzme skoro 50 miliona evra.

Helg Zgarbi (51) je na zavođenju i ucenama bogatih i usamljenih žena širom Evrope izgradio unosnu karijeru. Zbog priznanja krivičnog dela dodeljena mu je prilično blaga kazna. Međutim, nema šansu za prievremeno puštanje iz zatvora, jer ipak nije želeo da oda gde je sakrio sedam miliona evra, koje je izvukao od Suzane Klaten, ćerke pokojnog BMW magnata Herberta Kvanta, koja poseduje 46 odsto deonica ovog automobilskog giganta.

Zgarbi je umeće zavođenja razvio do savršenstva, u čemu bi mu mogao pozavideti i sam Kazanova. Jedno vreme se muvao u svetu bankarstva, krstario je svim evropskim mondenskim mestima - od Monte Karla, preko Baden-Badena do austrijskih banja i skijališta - u potrazi za žrtvama koje bi, zavedene slatkorečivošću, finansirale njegov život na visokoj nozi: strast za brzim automobilima, šampanjcem, luksuznim apartmanima i putovanjima avionom u prvoj klasi.

Međutim, nijedna od njegovih žrtava nije bila ni do kolena istinskoj premiji kao što je gospođa Klaten.

Suzan Klaten, udata majka troje djece, bila je u julu 2007. u elitnoj banji Lanserhof, a Zgarbi je tad odlučio da joj priđe. Nekoliko dana pre akcije strpljivo je čekao, razmenjujući sa njom tek poneki smešak za vreme doručka.

Kada joj je prišao pored bazena, Suzan Klaten je, u bade-mantilu, opušteno ispružena na ležaljci, čitala "Alhemičara" Paula Koelja.

- To je moja omiljena knjiga - reče joj tad Zgarbi, dok je primicao stolicu. Nakon čašice neobaveznog razgovora, Suzana ga je upitala: "A čime se vi bavite?"

- Ja sam specijalni savetnik švajcarske vlade. I to za vanredne situacije - slagao je kao iz topa.

- Nije li to opasno? - zapitala ga je ona, već "upecana" na njegovu priču. Dobila je lakonski odgovor: "Ponekad."

I tako je žena, koja je sjedila u upravnim odborima BMW-a i Altane, nemačkog giganta hemijske industrije, zagrizla mamac. Sledeći sastanak zakazali su nakon četiri nedelje u sobi 629 hotela "Holidej in" blizu Minhena. I dok su vodili ljubav, neko ih je snimao iz susedne sobe. Ubrzo posle toga krenuo je u operaciju iznuđivanja novca. Suzana Klaten kasnije je navela razlog njegove "unutrašnje tuge" koja ju je toliko privukla. Prema njegovim rečima, patio je od - osećaja krivice.

Nakon svog poslednjeg putovanja u Majami tvrdio joj je da je u automobilskoj nesreći ubio ćerku mafijaškog plaćenog ubice. Policija Švajcarske, Italije i Nemačke, koje su širom Evrope istraživale domet njegovih prevara, utvrdile su da je priču o saobraćajnoj nesreći uspeo da "proda" još bar tri puta. A Suzani Klaten je tvrdio da mafija kao odštetu od njega traži 10 miliona evra ili će ga "iseckati n komadiće". U prvi mah od Suzane je dobio tri miliona. Nakon što je kao malo razmislila, ubrzo mu je dala i ostatak.

Njene iluzije su se raspršile nakon samo mesec dana, kada joj je Zgarbi predložio da napusti muža i troje dece i da osnuje fondaciju u koju bi uplatila 300 miliona evra, što bi im omogućilo da "započnu novi život". To je bio šamar koji je bogatu i navinu Suzanu Klaten vratio u stvarnost. Ubrzo je stigao zahtev za 48 miliona evra, uz poklon CD sa fotografijama njihovih strastvenih trenutaka i napomenu da, ukoliko ne pristane, sledi postavljanje "vrućih" snimaka na Internet.

- U tom trenutku mi je sve bilo jasno. Ja sam žrtva i moram da pružim otpor, inače to nikada neće prestati - objasnila je Suzana.

Sve je ispričala suprugu, a on je odlaskom u policiju odlučio da na kocku stavi porodični ugled i javno ismevanje. U međuvremenu, Suzana je Zgarbiju rekla da će platiti 14 miliona evra, što je bio mamac zbog kojeg je na kraju i završio u zatvoru.

Nakon odležane kazne Zgarbi će zasigurno provesti prijatan ostatak života, a Suzana Klaten i druge žrtve njegovih prevara naučile su bolnu lekciju.

Suzan Klaten je najveći deo od 17,4 milijardi dolara zaradila kroz BMW-ove fabrike. 12,6 odsto BMW-a nasledila je od oca, nastavila uspešno da vodi biznis, ali i da ulaže u velike farmaceutske kompanije. Njeno bogatstvo vredi 0,024 svetskog BDP-a. Nedavno je imala skandal s donacijom milion evra CDU-u, što se povezivalo s blagonaklonošću Angele Merkel farmaceutskoj industriji.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs