zbog njih niste srećni

Razbijte zablude odmah: U ovih 10 životnih laži svi verujemo, a nisu istinite!

Otvorite oči i saznajte kojih 10 velikih životnih laži u koje moramo prestati da verujemo

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

U životu se susrećemo s raznoraznim ustaljenim idejama o tome što je, navodno, ispravno, a što pogrešno. Neke stvari čujemo toliko često da ih počnemo prihvatati kao istinu.

Ali, one nas zapravo samo mogu sprečavati nas da živimo srećan i ispunjen život.

Biti sam znači biti usamljen

Biti sam ne znači uvek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvek i biti srećan. Kada je čovek sam, nikada se neće osećati toliko usamljeno kao što se može osećati kada je u lošoj vezi. Ako osećate da nešto nije u redu, zastanite i provedite neko vreme s najvažnijom osobom u vašem životu – samima sobom. Pronađite prvo sami sebe. Naučite da cenite sopstvenu vrednost i ako se nađete u vezi koja vas vuče na dno, znaćete kako da se vratite na sigurno.

Lenjost, laži i zaboravljanje: Ovih 10 stvari u vezi žene tolerišu, a muškarci raskidaju!

foto: Profimedia

Sreća dolazi kada dobijete sve što želite

Biti srećan ne znači da ne želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući postići nešto veliko da ne uspemo primetiti male stvari koje život čine čarobnim. Zato, cenite svaki trenutak punim plućima. Sada živite dobra, stara vremena koja će vam jednoga dana nedostajati. Pročitajte i 11 ženskih sitnica koje će vas oraspoložiti u sekundi.

Bol je nešto što možete da vidite

Nikada ne potcenjujte ničiju bol jer svaki čovek na svetu bori se s nečim i ima probleme. Neki to samo bolje skrivaju od drugih. Ne znate što se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge je nepotrebno trošenje vremena i energije. Imate li vremena osuđivati druge ljude, imate puno previše slobodnog vremena. Pokrenite se i napravite nešto korisno.

Život treba da živi na određeni način

Na kraju krajeva, ono što nas povredi su naše sopstvene misli. Iskreno prihvatajući i preispitajući osećanja, može biti vrlo 'lekovito'. Uvek imamo slobodu izbora kako ćemo reagovati na sve što nam život donese. Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebalo da bude i prigrlite stvaran život koji pokušava da nađe svoj put u vašu svesnost. Promenite ono što možete promeniti, promenite svoje misli o onome što ne možete promeniti i nastavite dalje u miru sa samim sobom.

5 životnih lekcija Ruške Jakić: Ne laži sebe, menjaj se, živi bez maske! (FOTO)

foto: Profimedia

Vi morate da se ponašate na određeni način

Kada prestanete da se upoređujete s drugim verzijama sebe, pravim ili imaginarnim, tada ćete okusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran. Pročitajte i 10 dirljivih lekcija Opre Vinfri koje su nam otvorile oči.

Samo nekoliko privilegiranih može da ima divan život

Ako se svako jutro probudite i kažete 'Da, danas će biti divan dan'; ako svakog popodneva nađete razlog da kažete 'Da, danas je divan dan'; ako svako veče nađete razlog da kažete 'Da, danas je bio divan dan', onda ćete se jednog dana osvrnuti natrag, nasmejati se uspomenama i reći 'Da, živeo sam divan život.'

Podmlađuju i usporavaju proces starenja: Ove namirnice će vam produžiti život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs