pogledajte

Pretvorite terasu u rajski vrt pomoću ovih saveta: Uložite u detalje, ali odredite prioritete! (FOTO)

Sezona uređenja terasa uveliko traje, a pre nego što počnete sa realizacijom svojih zamisli obratite pažnju na ove predloge.

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Ni jedan balkon nije premali. I minijaturni balkon je dovoljan za ležaljku i nekoliko cvetova koji će ulepšati vašu svakodnevicu.

2. Ne, nije sve tako skupo i nedostižno. Umesto da kupujete gomilu biljaka, visećih teglica, nove stolce, sto, roštilj… dobro proučite što možete iskoristiti od već postojećih stvari. Na primer, biljke uopše ne moraju visiti na ogradi balkona. Možete ih staviti na police, a za tu svrhu poslužiće i stari regal koji možete prebojiti ili presvući dekorativnom tapetom.

Kako preurediti stan uz ograničeni budžet: Potpuno nov enterijer u 3 jednostavna koraka! (FOTO)

A post shared by Susana Reina (@jenyse_reina) on

3. Uložite u detalje, ali odredite prioritete. Naime, poznato je da jastuci, stolnjaci, ležaljke blede i menjaju boju. Naš savet je, nemojte robovati stvarima, ako već na početku leta odlučite ili ćete svake sezone kupovati sav novi tekstilni asortiman ili ćete se jako disciplinovati. Obe odluke su legitimne.

4. Zaštita od sunca je tema za sebe i za nju ne postoji jednoznačan odgovor. Pokretne tende su odlično rešenje za balkone, suncobrani praktično i jeftino rešenje za lođe, roletne su vrlo efikasno, ali i često neestetsko rešenje. Uvijek je dobra opcija i pergola sa biljkama puzavica poput bršljana i loze, a divni su i bambusi koji stvaraju predivan doživljaj i štite od sunca i pogleda.

Kako da vaš enterijer izgleda skupo i luksuzno uz minimum novca: Trik je u ovim detaljima!

5. Atmosfera, da to je ključna riječ koja je kod uređenja prostora najvažnija. Ni jedna biljka, komad nameštaja, tenda, pločice, pod ne može uraditi mnogo, ako niste stvorili atmosferu neophodnu za opuštanje.

Solarne lampice, sveće, lanterne, diskretna podna rasveta, neki zanimljiv plakat na zidu, slika, zanimljive posude, tekstili i razni detalji, to su one stvari sa kojima ćete zamaskirati sve nesavršenosti prostora i s kojima ćete stvoriti atmosferu koji želite.

6. Najčešća greška? Pretrpanost. Jednostavno, balkon ne može istovremeno biti spremište bicikla, starih stvari koje ne koristite i divna oaza opuštanja.

Najlepša kombinacija boja za 2018: Za luksuzan, prefinjen i opuštajući enterijer! (FOTO)

A post shared by Susana Reina (@jenyse_reina) on

7. Još veća greška je što se većina ljudi fokusira samo na biljke, a ne na stvaranje ambijenta. Mnogo ćete postići ako obojite ogradu ili zid, stavite lepu garnituru za sedenje, rasvetu, lep pod…

8. Ukratko, uređenju svog balkona, lođe, terase, vrta bez obzira na veličinu i budžet kojim raspolažete pristupite jednako kao da uređujete svoj dnevni boravak, jer to zapravo i on mora postati, vaša letnja rezidencija na otvorenom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...