Trajno rešenje

Uklonite neželjenu travu iz bašte zauvek, a da cveće ostane netaknuto: Nema više čupanja!

Četiri poptuno prirodne metode

Bašta
Autor:
Uklonite neželjenu travu iz bašte zauvek, a da cveće ostane netaknuto: Nema više čupanja!
Foto: Shutterstock

Ljubitelji cveća koji imaju dvorište i svoju bašticu znaju koliko je truda i vremena neophodno da bi tokom letnjih meseci ona bila savršena i šarena.

Ipak, 99 odsto njih ne zna kako da izađe na kraj sa travom koja neprestano niče na sve strane i narušava izgled bašte kojoj su posvetili toliko vremena i ljubavi, pa stalno mora iznova da se čupa.

I ne slutite koliko je zapravo jednostavno! Postoji nekoliko prirodnih rešenja, koja će vas trajno osloboditi neželjenih travčica u bašti, a vaše divno cveće će pritom ostati netaknuto!

Kuhinjska so

Jednostavno sipajte so direktno na biljku ili napravite rastvor od dve šolje vode i jedne šolje kuhinjske soli. Poprskajte neželjenu travu rastvorom i on će je ubiti.

Kukuruzno brašno

Služi i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Da vaša bašta bude najlepša u kraju: 5 saveta za magični vrt pun ruža! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Sirće

Poprskajte listove ili stabljiku trave čistim alkoholnim ili jabukovim sirćetom. Ovaj metod ćete možda morati da ponavljate, naročito ako nakon nanošenja sirćeta padne kiša. Kiselina iz sirćeta zauvek će ubiti travu, ali pazite da kapljice ne završe na cveću ili u zemlji, jer na njoj posle ništa više neće rasti.

Ključala voda

Najjeftiniji, ali veoma efektan metod ubijanja neželjene trave. Pažljivo prelijte vrelu vodu preko trave i biće uklonjena zauvek.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs