Sačuvajte svoj mir

5 situacija kada i najsnažnije žene odustaju: Ponekad moramo znati da se zaustavimo!

Vreme je da kažemo "dosta je"

Zanimljivosti
Autor:
5 situacija kada i najsnažnije žene odustaju: Ponekad moramo znati da se zaustavimo!
Foto: Shutterstock

Možda se ponosite time što ste snažna žena koja nikada ne odustaje uprkos okolnostima koje su protiv vas, ali u određenim situacijama to bi ipak trebalo da uradite - za svoje dobro.

Upornost i ulaganje truda bez obzira na ishod jeste za pohvalu, ali ponekad jednostavno moramo naučiti reći: "Dosta je!"

Možda se ponosite time što ste snažna žena koja nikada ne odustaje uprkos okolnostima koje su protiv vas, ali u određenim situacijama to bi ipak trebalo da uradite - za svoje dobro.

Kada…

1. … shvatite da neće biti bolje.

Bez obzira na to radi li se o neprijatnoj situaciji na poslu ili u ljubavnom odnosu, pre ili kasnije dođe trenutak u kojem osvestimo činjenicu da za naš problem jednostavno nema rešenja. Snažne žene u tim trenucima često pokušavaju promeniti nepromenjivo, ali takvim ponašanjem zapravo sebi nanose štetu. Moramo prestati da uveravamo same sebe da će možda biti drugačije kada nam i intuicija govori da se to nikada neće dogoditi. U takvim situacijama moramo se "predati".

6 stvari u kući koje utiču na vašu sreću i uspeh: Uradite ovo i sve će krenuti na bolje!

foto: Profimedia

2. … zbog svega pati vaše zdravlje.

Čak i kada se stopostotno dajemo u pozitivnim situacijama, to nas iscrpljuje. Isto ponašanje u negativnim situacijama ima još veći uticaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. Kada se psihički ili fizički osećate izmoreno zbog truda koji ulažete u rešavanje određenog problema i kada vaše telo jasno pokazuje da mu je dosta, tada je vreme za odustajanje jer ništa nije vredno ugrožavanja vlastitog zdravlja.

3. … shvatite da vaš trud nikada neće biti nagrađen.

Kada je u pitanju posao, teško se odlučujemo na rizik. Želimo zadržati svoje radno mesto pod svaku cenu, čak i kada osećamo da se naš rad ne ceni. Međutim, to ne znači da nestaje naša želja za napredovanjem i usavršavanjem. Ako ste primetili da vaš trud i zalaganje nikada neće biti nagrađeni ili često neko drugi preuzima zasluge za vaš uspeh, možda biste ipak trebali rizikovati i otići sa tog radnog mesta. Jedno je sigurno – ako ostanete tu gde jeste, vaše nezadovoljstvo samo će rasti.

Znakovi koji jasno pokazuju: Predstoji vam uspeh u životu!

foto: Shutterstock

4. … se vaši prioriteti promene.

S vremenom se puno toga menja, pa tako i naši ciljevi. Ako određena stvar više nije vaš prioritet, ne morate osećati dužnost da ne odustajete od nje. Posvetite se onome što stvarno želite jer u tome leži ključ dugoročnog zadovoljstva.

5. … jednostavno niste srećni.

Kada vam je osmeh teško izmamiti na lice, vreme je za preispitivanje svih aspekata vlastitog života. Zavirite u sebe i probajte da shvatite šta (ili ko) koči vašu sreću. Možda koren problema nije samo u tome, nego i u činjenici da ne znate u pravo vreme odustati od pogrešnih stvari ili ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs