obavezno pročitajte

5 pravila milionera: Postala sam finansijski uspešna zato što mi novac nikad nije bio glavni cilj u životu!

Sve je u novcu – OK, skoro sve – jer definitivno postoje važnije stvari u životu od miliona na računu. Ali, nešto ipak možemo da naučimo od uspešnih ljudi…

Zanimljivosti
Autor:
5 pravila milionera: Postala sam finansijski uspešna zato što mi novac nikad nije bio glavni cilj u životu!
Foto: Shutterstock

Opra Vinfri je jednom rekla: „Postala sam finansijski uspešna zato što mi novac nikad nije bio glavni cilj u životu.“ A i Mark Zukerberg uvek naglašava da je njemu glavni cilj da promeni svet. Zato donosimo osnovna načela milionera koja su ih dovela douspeha. Dobro razmisli koji ti je životni cilj i precizno ga formuliši

Naš pozitivan način razmišljanja i snovi pomažu nam da održimo naš duh živim kao i da donesemo prave odluke kad sve krene nizbrdo. Jasni (među)ciljevi pomažu nam da ostanemo motivisani.

Napravi plan i drži ga

Želiš da ideš na put oko sveta? Onda počni na vreme da planiraš stvari koje su nužne za ostvarenje tog plana. Da li imaš dovoljno novca? Koja sredstva ćeš koristiti i koje puteve? Kada želiš da kreneš na putovanje?

Nemoj da se suzdržavaš

Potisneš li svoje osećaje, želje i čežnje, to će te sprečavati da se razvijaš.

Voli to što radiš

Ako nisi opsednuta s time što radiš, put do uspeha biće dugačak. Zapravo, najveroatnije beskonačno dugačak

Postavi prioritete

Dobro si raspodelila vreme (i novac) pa poređaj stvari po važnosti i prioritetima. To će ti pomoći da imaš jasan uvid u to šta radiš. Ako planiraš veliki projekat ili učiš za ispit – samo tako možeš da sačuvaš hladnu glavu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs