Oduševljenje

Fantastične reakcije obolelih od raka posle neočekivane promene izgleda (VIDEO)

Projekat Bar na jedan sekund za cilj je imao da pruži osećaj bezbrižnosti i nasmeje obolele od raka nakon saznanja o opakoj bolesti kroz neočekivane, ekstravagantne promene izgleda
Zanimljivosti
13:18h
Fantastične reakcije obolelih od raka posle neočekivane promene izgleda (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Pacijente obolele od kancera okupila je jedna belgijska fondacija kako bi se bar na trenutak razonodili i osetili se bezbrižno posle saznanja o dijagnozi opake bolesti, a onda je ovekovečen taj trenutak.

Projekat pod nazivom "Bar na jedan sekund" realizovan je tako što je 20 pacijenata pozvano na besplatnu promenu izgleda od strane profesionalnih frizera i šminkera. Jedini uslov koji su oboleli morali da ispune bio je da sve vreme tokom ulepšavanja drže zatvorene oči, kako bi efekat iznenađenja bio još veći.

Međutim, umesto uobičajenih promena, stilisti su pacijentima priredili ekstravagante izglede, a fotograf je ovekovečio njihove reakcije kada su se prvi put pogledali u ogledalu za koje nisu znali da je jednostrano. Od tih fotografija nastala je knjiga pod istim nazivom kao i projekat - Bar na jedan sekund.

Neki pacijenti su na prvi pogled bili zgoženi, neki su se odmah smejali, ali krajnja reakcija svih pacijenata je bila ista - sa oduševljenjem su prihvatili svoj novi, neobičan izgled. Sami tim, projekat je uspeo u nameri da im ulepša bar neke trenutke života nakon dijagnostifikovanja bolesti.

http://www.youtube.com/watch?v=pMWU8dEKwXw
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs