ISPRAVKA Sok od povrća Rudolfa Brojsa ne leči rak

Medicina
13:09h
Foto: Thinkstock

Rudolf Brojs iz Austrije ceo svoj život je posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog leka protiv raka. Napravio je poseban sok, koji je davao odlične rezultate u lečenju ove bolesti. Uz pomoć svoje metode, izlečio je preko 45.000 ljudi od raka i drugih neizlečivih bolesti. Prema Brojsu, rak može da se preživi samo uz pomoć belančevina.

Autor recepta kojim se bavimo u ovoj analizi je Rudolf Brojs, po zanimanju električar, koji se čitav život bavio “naturopatijom”. On je 1978. godine objavio knjigu “Rak i leukemija - i druge prividno neizlječive bolesti”, koja je osamdesetih prevedena i na naš jezik. Iz te knjige nastao je članak koji mediji već nekoliko godina objavljuju zajedno sa receptom za sok od cvekle, mrkve, celera, krompira i rotkvice za koji se tvrdi da može izlečiti rak.

Brojs je razradio post u trajanju od 42 dana, tokom kojeg se piju samo čajevi i poseban sok od povrća, a glavni sastojak je cvekla. Tokom ovih 42 dana ćelije raka gladuju i umiru, dok se zdravlje kompletnog organizma poboljšava.

Brojsov sok se pravi samo od ekološki uzgojenog povrća. Sok može da se napravi kod kuće od domaćeg povrća, a sastoji se od: cvekle (55 %), šargarepe (20 %), korena celera (20 %), krompira (3 %) i rotkvice (2 %).

Prema pisanju stranice “CAM-Cancer”, neprofitne web stranice koja objavljuje informacije o naučno utemeljenim komplementarnim i alternativnim tretmanima za rak, terapija se sastoji iz dnevne količina soka od 500 ml te tri mešavine čaja koji se smeju piti bez ograničenja.

Na istoj stranici se navodi i da se ovakva “terapija” ne preporučuje, zbog nedostatka kredibilnih studija koje potvrđuju efikasnost, zbog činjenice da Brojsov metod zahteva prekid konvencionalnog lečenja, te zbog toga što dovodi do neuhranjenosti.

Kako se navodi, postoji samo jedna ograničena klinička studija ovog metoda u kojoj je učestvovalo osam osoba sa rakom u fazi metastaza, gde nije postojala kontrolna grupa pacijenata, te je studija nepotpuna. Jedna osoba je umrla tokom studije, a dve su umrle nedugo nakon studije. Autori studije su objavili kako su dva pacijenta imala totalne remisije, dok su kod dva zabeležili parcijalne remisije. Smrtne slučajeve nisu pripisali kao posledicu tretmana, a rezultati osmog pacijenta nisu nigde objavljeni.

Nemački doktori dr. Jungi i dr. Pfortmueller su utvrdili da tumori tokom 42-dnevnog posta postanu manji, ali da se njihov rast ubrzava nakon što se pacijenti počnu hraniti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...