Istraživanje pokazalo

Četvrtina žena mrzi partnerove prijatelje

Jedna od 10 žena oseća toliku odbojnost prema partnerovim prijateljima da mu je zabranila da ih viđa
Zanimljivosti
20:50h Autor:
Četvrtina žena mrzi partnerove prijatelje
Foto: Thinkstock

Četvrtina žena smatra kako ljudi s kojima njihova druga polovina provodi vreme imaju štetan uticaj na njihovo ponašanje. Žene smatraju da su oni prebučni, prave se važni i utiču na to da im se partner ponaša drugačije.

U ispitavanju, žene su navele i to da se partnerovi prijatelji ponašaju kao tinejdžeri koji pričaju nezanimljive šale. Jedna od 10 žena navela je da su partnerovi prijatelji bili kamen spoticanja za njihovu vezu.

Blizu 16 odsto žena priznalo je da pokušava da spreči svoje momke, verenike ili muževe da se druže sa "nepoželjnim" prijateljima, a trećina žena je imala neke izgovore kako se ne bi družila s njima.

Jedna do 20 žena rekla je da joj se ne sviđa neki od njegovih prijatelja, dok ih je 75 odsto priznalo da im se ne sviđa većina njegovih prijatelja.

"Mnogo žena smatra da se njihovi partneri vrate 10 godina unazad nakon vremena provedenog s prijateljima. Koriste drugi jezik, teme razgovora su različite i imaju tendenciju ka tome da se prave važni", rekao je PR menadžer "2 Gunsa", projekta nazvanog po istoimenom filmu, a čiji su čelnici uradili istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena koje su u vezama.

Jedna od 10 žena oseća toliku odbojnost prema partnerovim prijateljima da mu je zabranila da ih viđa. Ali, postoji i pozitivna strana. Većini žena ne smeta da se njihovi partneri druže s prijateljima tokom posebnih događaja kao što su rođendani, novogodišnji praznici i sportski događaji.

"Žene ne bi trebalo da budu ljubomorne ako im muškarci imaju prave prijatelje", dodao je PR menadžer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs