Pokušajte

Nikada više nećete kasniti: Savladajte ove jednostavne tehnike!

Nije lako promeniti naviku, ali je moguće. Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja nigde ne stiže na vreme, promenite to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da stanete na kraj kašnjenju

Zanimljivosti 08.04.2018. - 20:57h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Ako ste jedna od onih osoba koja uvek kasni, verovatno ne razumete čemu tolika frka ako kasnite nekoliko minuta. No, stavite se u poziciju druge osobe koja vas čeka i vrlo brzo će vam postati jasno kako kašnjenje može značiti da jednostavno ne poštujete tuđe dragoceno vreme. Kako biste izbegli neprijatne situacije donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da savladate tehniku dolaska na vreme.

 

Donesite odluku

 

Niko vam ne može pomoći ako niste voljni da učinite tu promenu na bolje. Prva stvar koju morate učiniti kako ne biste kasnile je donošenje čvrste odluke kako ćete doći u dogovoreno vreme. Znamo koliko vam može biti teško uopšte da razumete u čemu je toliki problem oko kašnjenja, ali zbog toga nikada nećete dobiti pozitivne bodove. Ako imate naviku da kasnite, pokušajte da obećate da ćete dolaziti na vreme i ponavljate to svaki put pre nego što izađete iz kuće.

 

Ne lažite druge

 

S malom laži, poput “oprosti, kasnim zbog saobraćaja”, sebi opravdavate kašnjenje. Međutim, pokušajte biti iskreni. Recite pravi razlog zašto kasnite. Kada to iskreno priznate, verovatno će vam to pomoći da se sledeći put pojavite na vreme. Uz to, dolazak na vreme je nešto na šta biste trebalo da budete ponosni. Na taj način ćete lakše ušetati na posao ili se pojaviti na sastanku, bez lažnog izmotavanja i sramoćenja.

 

Lažite sebe

 

Poslužite se jednostavnim trikom. Podesite sat barem 5 minuta ranije kako ne biste kasnili. Ako imate još jedan sat u kući i njega takođe namestite par minuta ranije pa nećete imati vremena da sledeći put računate i utvrđujete koliko je sati, već ćete verovati da kasnite pa ćete se tako pojaviti na vreme, piše Oxygen.

 

Horoskop za žene: Precizno otkriva najsitnije delove karaktera!

foto: Shutterstock

Budite iskreni

 

Ako vam navigacija kaže da vam treba 30 do 35 minuta da stignete na odredište, nemojte pretpostaviti da ćete uspeti da stignete za 25 minuta. Uzmite u obzir nepredviđene okolnosti kao što je gužva u saobraćaju, crveno na semaforu i slično.

 

Vodite beleške na kalendaru

 

Naravno da za tu svrhu možete koristiti i telefon, ali zapisujte sve. Imati dobar raspored je ključna stvar kako biste uvek bili organizovani i pojavili se na vreme. Tako ćete unapred znati sve što će vam olakšati organizaciju.

 

Budite produktivni

 

Ako želite da pročitate neku knjigu, čitajte je na putu do posla u tramvaju ili dok ste u čekaonici kod doktora. Ako uspete da se organizujete, više ćete ceniti svoje vreme, ali i tuđe.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...