Uzmite život u svoje ruke

Izbacite ih iz rečnika: 2 reči zbog kojih ste neuspešni!

Možete prevariti vlastiti mozak i vratiti se na pravi put, onaj ka uspehu

Zanimljivosti 04.12.2017. - 12:37h Autor: wall.hr
Foto: Shutterstock

Samo dve jednostavne reči određuju hoćete li uspeti ili ne. Svi ih koristimo na dnevnoj bazi i to višestruko, a sada je vreme da ih izbacimo iz svog vokabulara.

 

Ako izbacite samo dve jednostavne reči iz svog rečnika, postaćete znatno uspešniji u svemu što radite. Bernhard Rut, profesor sa Univerziteta Stenford, siguran je u to!


Ovde se ne radi o dve reči koje govorimo drugima, odnosno kolegama na poslu ili prijateljima, već o rečima koje govorimo sami sebi i na taj način kočimo uspeh.

 

U svom bestseleru "Navike uspešnih: Prestanite da želite, počnite da radite i preuzmite život u svoje ruke", profesor Bernhard Rut objašnjava kako nas je mozak delimičnno nadmudrio i sprečio u postizanju sopstvenih ciljeva.


Bez brige, jer možete prevariti vlastiti mozak i vratiti se na pravi put, onaj ka uspehu. Sve što trebate da učinite je da zamenite dve reči u svom rečniku:

 

Za sreću i uspeh, ove 4 stvari zapamtite kao Oče naš: Život je samo jedan!

foto: Shutterstock

Zamenite reč 'ali' sa 'i'

 

Primer: Umesto da kažete "Želim da gledam film, ali još moram da obavim puno posla", jednostavno recite "Želim da gledam film i još moram da obavim puno posla".


Na taj način vaš mozak ne prepoznaje situacije kao dve kontradikcije, već traži rešenje kako bi obavio obe.

 

Zamenite reč 'moram' sa 'želim'

Ako kažete 'želim', vašem mozgu zapravo govorite da je ta situacija vaš slobodan izbor i da je još uvek možete promeniti, dok reč 'moram' predstavlja prisilu. Za uspešnost uvek je bolje samostalno želeti nešto da učinite, nego da osećate prisilu da to morate uraditi.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...