ništa vas ne košta

Probajte, deluje: Pravilo od 2 minuta za bolji život!

Ne ostavljajte prostora za donošenje odluka i premišljanje

Zanimljivosti
Autor:
Probajte, deluje: Pravilo od 2 minuta za bolji život!
Foto: Shutterstock

Jedan od autora popularne stranice za postavljanje pitanja podelio je s čitaocima svoje pravilo od dva minuta koje mu je dovelo život u red.

Ukoliko vam za nešto treba manje od dva minuta, uradite to odmah! Ne ostavljajte prostora za donošenje odluka i premišljanje, piše autor. Naš mozak je vrlo loš u donošenju odluka, jer odluke podrazumevaju promene. Naši instinkti rade tako da izbegnu promene. Pravilo dva minuta je izvanredno, jer sklanja odluke s puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

Šta zadovoljni ljudi rade svakog dana: Prosto je, ugledajte se na njih!

foto: Shutterstock

Kako ovo pravilo pomaže?

1. Nema više gomile neopranog posuđa - jer ukoliko ga perete odmah nakon korištenja, završićete to za dva minuta. 2. Soba je uredna - Kada dođete s posla treba vam pola minuta da se presvučete i odložite odeću u ormar. Ova sitnica napraviće neverovatnu promenu u izgledu vašeg stana. 3. Odgovaranje na mejlove treba rešiti na podjednako jednostavan način. Koliko puta ste se našli u situaciji da izgubite previše vremena na odgovaranje na neke mejlove? Odgovorite odmah na sve nekritične mejlove, što jezgrovitije. Olakšaćete sebi život i inboks.

4. Napravite rezervaciju za ono što vam treba – odmah. Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obaveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obveza za koje vam treba – manje od dvia minuta.

Princip 90/10 svi moraju da zapamte: Naučite ovo i zaboravićete šta su stres, problemi i nervoza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs