Korisne lekcije

Transformišite svoj život: Uz ovih 5 jednostavnih mantri za svaki dan!

Ponavljanje reči je isto što i bacanje čarolije

Zanimljivosti
Autor:
Transformišite svoj život: Uz ovih 5 jednostavnih mantri za svaki dan!
Foto: Shutterstock

Ako razmišljate o našem životu kao o priči iz knjige – reči koje koristimo mogu se smatrati detaljima koji ispunjavaju stranice.

To bi mogao biti horor, ljubavna priča ili fantazija. Ali sve će zavisiti od rečima koje odaberete za ispunjavanje redova.

Naše reči su mantre i ono što ponavljamo dovoljno često počinje da oblikuje našu stvarnost, primer knjige može biti metafora, ali bi moglo biti bliže stvarnosti nego što mislite, piše Tru tiori.

Ponavljanje reči je isto što i bacanje čarolije, a ovde su 5 vrlo jednostavnih mantri koje mogu transformirati vaš ceo svet.

Ne moram se izvinjavati zato što sam ovde

Inspiracija za ovo mi je došla kada sam šetao u parku jedno veče, nisam bio sa psom niti u bilo čijem društvu, ali sam poželeo da sednem i meditiram pod stablom. Neki čovek je šetao sa svojim psom i pomislio sam da mu moja prisutnost može stvoriti neprijatnost.

U tom trenutku pojavila se mantra: “Ne moram se izvinjavati zato što sam ovde”.

Društvo nam često može nametnuti osećaj neprijatnosti u situaciji koja je neizbežna – ako slučajno udarite u nekoga, osećate se nelagodno ili u slučaju kada nešto kažete u pogrešnom trenutku. To je stvarnost i dok je dobro biti svestan svojih grešaka, ne morate se izvinjavati zato što postojite i imate jednako pravo da budete ovde kao i bilo ko drugi.

Sve je savršeno

Proveo sam neko vreme u džungli prošle godine i jedna od stvari koje sam shvatio jeste da je sve, bez obzira koliko nesavršeno izgleda, zapravo savršeno. Kiša, sunce, komarci i različita godišnja doba su u savršenoj ravnoteži.

To ne znači da ne postoje nesavršenosti u nama i u svetu oko nas, nego da tražimo savršenstvo u nesavršenosti i znamo da je sve u svakom trenutku u savršenom redu.

7 lekcija koje naučimo iz sopstvenih grešaka: Nesavršenosti nas zapravo čine savršenim!

foto: Shutterstock

Dovoljan sam

Dovoljni ste, zapravo ste savršeni za vašu svrhu i imate vrlo dobar razlog zašto ste ovde.

Ponekad je potrebno duboko i iznutra istražiti tu svrhu – ali vi ste savršeno smešteni i opremljeni za rešavanje onoga što treba biti.

Ja sam tačno tamo gde bih trebao biti

Lako se izgubite u životu, postoji beskonačna količina informacija koje treba obraditi, beskonačna količina prostora za videti i beskonačna količina osećaja za osetiti. Lako se izgubite u svemu tome i ako se to dogodi, verovatno biste trebali da pogledate malo dublje.

U našim najtamnijim trenucima vidimo samo koliko daleko smo u stanju da budemo gurnuti bez da budemo slomljeni i u ovom trenutku, upravo ste tamo gde treba da budete.

Ovaj trenutak će proći

Jedina stvar koja je važna je sadašnji trenutak, a taj trenutak brzo postaje sećanje – onda se sledeći trenutak nastavlja u beskonačnoj petlji sadašnjosti, zatim prošlosti.

Trenutak i osećaji povezani s njim uvek prolaze – to važi i za mračne trenutke i mnogi često misle na to kada govore ove reči, ali to važi i za lepe trenutke.

Ne možete uhvatiti trenutak i ponovno ga proživeti, samo stvarate iluziju da to činite i to je mesto iz kog dolazi sva patnja. Želimo se vratiti dobrim vremenima i nikad ne želimo ponovo proći kroz ona loša.

***

Postoji još mnogo mantri, a najbolje su one koje stvorite za svoju specifičnu situaciju. To su samo 5 mojih mantri koje su mi pomogle kad mi je bilo teško.

Tehnika koju koristim za govorenje tih mantri uz budističke brojanice. Imaju 108 kuglica i dodirujući svaku kuglicu prstima, ponavljam odabranu mantru. Ovo je savršen početak dana i može se upotrebiti za suzbijanje negativnih misli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs