pROVERITE

Ovih 5 reči će promeniti vaš život: Kad ih izbacite iz rečnika, počeće da se događaju čuda!

Kakve su vam misli, takav vam je i život

Zanimljivosti
20:59h Autor:
Ovih 5 reči će promeniti vaš život: Kad ih izbacite iz rečnika, počeće da se događaju čuda!
Foto: Shutterstock

Možemo pretpostaviti da ste upoznati s izjavom "Promenite svoje misli, promenićete svoj život”? Ako jeste, onda je to sjajno! Ako niste, onda je dobra vest da sada jeste.

Ova izreka je temelj apsolutne transformacije. Međutim, same misli nisu dovoljne ako reči koje govorimo nisu u skladu s našim mentalnim stanjem.

Stoga vas danas upoznajem s konceptom “Promenite svoje reči, promenite svoj život”!

Reči koje govorimo mogu nas izgraditi ili nas mogu slomiti! Zato budite vrlo pažljivi kada govorite. Govorite samo reči koje ubrzavaju vaš put ka uspehu, koje vas ne izbacuju s koloseka.

Ovde ćemo istražiti 5 reči, koje kada imate stav prema njima čine da se čuda počinju događati u vašem životu. Krenimo dalje!

1. Ne mogu

Osećali smo se prisiljeno da započnemo članak s tom reči, jer vidimo kako se upotreba ove reči alarmantno povećava. U trenutku kad kažemo reč “ne mogu”, zapravo se predajemo i odustajemo od svake kontrole u bilo kojoj situaciji, piše Valhalla mind.

Dakle, sledeći put kada se nađete u situaciji u kojoj ćete izlanuti "Ne mogu", jednostavno se zaustavite i podsetite se da uvek imate kontrolu.

Pogledajte primere u nastavku i razmislite što vas čini više osnaženim:

Korištenje rečenice "Ne mogu":

Prijatelj: Hej, hoćeš li ići u teretanu?

Vi: Ne mogu, zauzet sam!

Upotreba alternativnih osnažujućih reči:

Prijatelj: Hej, hoćeš li ići u teretanu?

Vi: Proverit ću raspored, radim na važnom projektu

ili

Prijatelj: Hej, hoćeš li ići u teretanu?

Vi: Ne mogu to učiniti sada, radim na važnom zadatku.

Kada kažete da sada ne možete, umesto samo "Ne mogu", dajete sebi osećaj kontrole privremene situacije, a nakon što završi moći ćete činiti šta god hoćete.

2. Pokušaj

Ovu reč ljudi toliko iskorištavaju! Po mom mišljenju, nema pokušaja; učini nešto ili jednostavno nemoj! Kao što je Yoda rekao: "Uradi. Ili nemoj. Nema pokušaja."

Evo glavne razlike između upotrebe "pokušaj" i "učini".

Kada koristimo reč "pokušaj" ili "pokušaću", zapravo šaljemo vibracije nesigurnosti, ali kada koristimo "učini" ili "učiniću", umesto toga šaljemo vibracije konkretne nadahnute akcije.

Dakle, sledeći put kada vas vaš prijatelj upita kada biste sutra mogli ići na ručak, umesto da kažete “Pokušaću da budem tamo u podne", recite "Daću sve od sebe da budem tamo u podne".

Najbolja stvar koju možete reći je “Biću tamo u podne”, što vam daje potpunu kontrolu nad situacijom, da ne spominjem, to pokazuje koliko ste srećni zbog svog vremena sa svojim prijateljima!

3. Problem

To je još jedna reč koja se uvek zloupotrebljava! Ako ne rešavate matematičke zadatke, ispustite reč problem iz vokabulara! Problem je nešto što treba rešiti, a ne sanjaju mnogi od nas o rešavanju problema. Zato umesto reči "problem" koristite reč situacija ili izazov.

Obe reči – situacija i izazov su osnažujuće reči i podstaći će kreativnost i kreativno razmišljanje u pronalaženju rešenja za sve situacije u kojima se nalazite, bez negativnog osećaja kojeg reč "problem" uliva u vas.

4. Trebao bih

O Bože! Mi celo vreme zasipamo sebe ovom rečju! Trebao sam učiniti ovo; trebao sam učiniti ono. Kad god sami sebi to govorimo, mi sami sebe diskreditujemo i govorimo našem podsvesnom umu da znamo da nemamo potpunu kontrolu u našim životima. Pozivam vas da prestanete to raditi. Umesto da trebate ovo i trebate ono, upotrebite više osnažujućih reči koje vas nadahnjuju i koje čine da osećate da imate kontrolu.

Upotrebite "želim", "biram" ili "mogu".

5. Ali

Poslednje, ali ne i manje važno. Svaki put kad kažemo nešto i sledi reč "ali", mi zapravo negiramo ono što smo rekli.

Primer:

Prijatelj: Hej, što misliš o jučerašnjoj zabavi?

Vi: Bilo je sjajno, ali hrana nije bila najbolja.

Dakle, izjava o tome kako je zabava bila sjajna pala je u vodu čim ste izgovorili reč "ali". Umesto reči "ali", recite "i".

Biće potrebno malo kreativnosti u kreiranju rečenice, ali ona će biti pozitivnija i manje kritična. Pogledajte ovo:

Prijatelj: Hej, što misliš o jučerašnjoj zabavi?

Vi: Bilo je sjajno i imam nekoliko ideja vezane za hranu za tvoju sledeću zabavu.

Vidite kako je pozitivnija i obzirnija izjava kada koristimo "i" umesto "ali"! To su reči koje mogu transformisati vaš život.

U 2019. godini ovi horoskopski znaci će biti najsrećniji: Samo lepe stvari i uživanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs