svaki znak ima svoj način

Tajna tehnika znakova Zodijaka u borbi protiv stresa: Raka opušta plivanje, a Devicu joga!

Kada ste napeti posegnite za fizičkom aktivnošću jer ona će odvući pažnju od stvari koje izazivaju u vama negativna osećanja

Lifestyle
14:31h Autor:
Tajna tehnika znakova Zodijaka u borbi protiv stresa: Raka opušta plivanje, a Devicu joga!
Foto: Profimedia

U današnje vreme zbog ubrzanog načina života, svi se na neki način susrećemo sa stresom i trudimo se da te situacije prevaziđemo, iako nije nimalo lako.

Evo kako se horoskopski znaci bore sa stresom.

Ovan

Što god radi, Ovan se tome u potpunosti predaje. Preveliko analiziranje stvari ih može dovesti do velikog umora i sumnje u same sebe.

Najlakše će pomoći sebi ako tu beskrajnu energiju, inače umerenu u intelektualni rad, preusmere na fizički.

Kad se pokrenu i fizički iscrpe osećaju i mentalno olakšanje jer će im se um napokon opustiti i dopustiti trenutke opuštanja.

Bik

Što god rade, trude se da sebi ugode i stvore osećaj sigurnosti. Ali ponekad ne mogu uticati na okolinu koja ih svojim neumornim zahtevima iscrpljuje.

Kad se osećaju nesigurno i napeto trebalo bi da se usredsrede na opuštanje, to jeste najbolje im pomaže aromaterapija, hrana jakih ukusa koja će potencirati osećaj zadovoljstva i relaksirajuća muzika koja će dopustiti njihovom umu da ode negde daleko od njihove stresne svakodnevice.

Sigurno ih imate u kući: Ovih 6 stvari nam svakodnevno stvaraju veliki stres!

foto: Profimedia

Blizanci

Njihova velika potreba za stimulacijama i uzbuđenjem je ponekad iscrpljujuća, a kako bi postigli osećaj smirenja, najbolje bi im bilo da se osame. Svima treba vreme za opuštanje i obnavljanje, pa tako i Blizancima. I tu nije reč o uzimanju godišnjeg i zaključavanju u spavaću sobe, već o 'ukradenim' trenucima za sebe u kojima će sebi dopustiti da ne razmišljaju o nikome.

Blizanci treba da pronađu mesto koje ih opušta, na kojem ne moraju da komuniciraju već da sebi pruže toliko potrebnu tišinu i opuštanje.

Rak

Njihova jaka intuicija i empatija često ih može navesti da preuzimaju tuđe loše raspoloženje, te ih na kraju ostavi iscrpljenim i u preteranoj želji da sebi udovolje kako bi se oporavili od negativnih misli koje su preuzeli od drugih.

Postoji bolji način za Rakove da pronađu balans - kroz vodu.

Plivanje, kupanje u kadi, tuširanje ili odlazak na bazen u ovim hladnim mesecima će pozitivno uticati na njihovo raspoloženje. Očistiće se od negativne energije i tenzija koju su skupili tokom vremena.

Kako horoskopski znaci reaguju na stres: Ovan psuje na šalteru, Rak puca kad je gladan!

foto: Shutterstock

Lav

Ponos i visoki nivo energije ih često može dovesti do velikih razočaranja i perioda letargije koji su obieženi pitanjem: 'Čemu to?'.

Tada se povlače u sebe. Ali, tako neće ništa postići.

Odgovor na stres i loše raspoloženje je zabava. Lavovi da bi se rešili napetosti treba da se srede, izađu napolje, pevaju i plešu.

Devica

Za tako društvenu i milostivu Devicu nikad niko ne bi pomislio kakav je okrutni sudija. A najgori sudija je sama sebi. I zato, više od bilo kojeg drugog znaka, mora da se usredsredi na svoj unutrašnji mir i pronađe način kako da ućutka okrutnog kritičara u sebi.

Kratka, ali svakodnevna, meditacija ili vežbanje joge pomoći će joj u koncentraciji koja je potrebna da bi se oslobodila negativne energije i nadjačala svoj mir.

Vaga

Poznate po tome da svima žele da udovolje, često na svoju štetu daće sve od sebe kako bi održale dobre odnose s ljudima i među svojim bližnjima, ne razmišljajući koliko taj napor i rad loše utiče na njihovu psihu.

Najvažniji su im sklad i ravnoteža, a to uvek mogu naći u lepotama koje ih okružuju.

Usmerenost na umetnost, prirodu ili ljude i stvari koje smatraju lepima će ih opustiti i dopustiti im da se napokon okrenu malo sebi. Ima li boljeg rešenja za nakupljeni stres od posete muzeju ili šetnje šumom?

Izbegnite stres na poslu: 8 znakova da ste već ugrozili svoje zdravlje!

foto: Profimedia

Škorpija

Proračunati i analitični često imaju problema s nakupljenom negativnom energijom i anksioznošću što može da im ostavi negativne fizičke posledice.

Fizički kontakt im pomaže da izađu iz svog začaranog kruga prepunog stresa i da krenu u novi dan s pozitivnijom slikom.

Škorpijama treba seks! A pomaže i masaža. U principu, bilo koji tip fizičkog dodira ili aktivnosti će im odvući pažnju od stvari koje im izazivaju negativna osećanja.

Strelac

U njima tinja žudnja za slobodom i avanturom. Istraživanje novih mesta, upoznavanje novih ljudi i isprobavanje novih stvari će im pomoći da napune baterije' i da se napokon opuste.

Putovanja, istraživanje i nova uzbuđenja su porivi s kojima su rođeni, pa kad svakodnevica stisne i kad se osećaju da u začaranom krugu, treba da se obuku i izaći napolje.

Nije bitno je li to noćna šetnja ulicama grada ili iznenadni put do najbliže šume i potoka, uz čije zvukove će se zamisliti na najudaljenijim i neistraženim delovima sveta.

Jarac

Ovaj znak je posvećen radu na sebi koji se mora stalno osećati kao da napreduje u životu, a ponekad se dogodi da čovek za to jednostavno nema prilike. To kod Jarca podstiče nezadovoljstvo, stres i tugu.

Treba da se obuku i krenu na planinarenje. Fizički osećaj planine, novih vrhunaca i pogleda na svet iz druge perspektive će im udahnuti novu energiju i pomoći da se fokusiraju na nove ciljeve u životu.

Vodolija

Radoznao i inovativnog duha povremeno treba da se povuče kako bi se sklonio od neograničenih mogućnosti i avantura koje vidi na svakom koraku, a u njemu pobuđuju jake emocije.

Vodolija se može opustiti samo ako se osami i odrekne tehnologije na neko vreme (po njegovoj potrebi).

Ribe

Ribe su jako osetljive na svoja stopala, pa kad su pod stresom ili se osećaju umorno i iscrpljeno najbolje će im pomoći refleksologija (drevna veština lečenja koja se temelji na refleksnim zonama koje se nalaze na stopalima, dlanovima i ušnoj školjci).

Masaža stopala, tačnije stiskanje refleksnih tačaka će kod njih podstaći unutrašnji mir i bolje raspoloženje. Tokom tretmana će pronaći toliko potrebno vreme za maštanje, kojem su inače skloni, ali s brzim tempom života, imaju retko vremena da se posvete svojim snovima.

Kako se ponašaju horoskopski znaci u lošoj vezi? Blizanci plaču, Lavovi su agresivni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs