Pročitajte

Kad ožiljak postane snaga, tad postaješ srećan i uspešan: 10 lekcija koje se uče samo iz neuspeha!

Gorčina svakog pada pojačava sladak ukus svake buduće pobede

Zanimljivosti
Autor:
Kad ožiljak postane snaga, tad postaješ srećan i uspešan: 10 lekcija koje se uče samo iz neuspeha!
Foto: Shutterstock

4. Prepoznaćete greške koje ne treba da ponavljate Neuspeh i gubitak podseća nas na navike koje su štetne po nas same na bilo koji način. Ako vas u nekom trenutku opljačkaju, više nikada nećete zaboraviti da zaključate vrata! 5. Naučićete da progutate ponos Svako ima ponos i u sebi nosi određenu dozu arogancije, ali ako vas taj ponos stalno gura u provaliju neuspeha i gubitaka, dobro razmislite šta vam je važnije. Odbijanje i neuspeh zamenjuju ponos određenom dozom poniznosti, a može biti odlična prevencija protiv poraza!

6. Ojačaćete psihu Tačna je izreka da bez bola nema uspeha. Na putu ka uspehu shvatićete da ne možete udovoljiti svakome u svemu i da treba da se pripremite za odbijanje i nerazumevanje. Kada to naučite, više vas tuđe mišljenje neće previše ometati na putu ka ostvarenju snova. 7. Nećete se više pitati "Šta ako..."? Ovo mučno pitanje može vam oduzeti sate u razmišljanju, koje ste mogli pametnije da iskoristite. Radoznalost nas ometa u poslu koji planiramo da uradimo i može da promeni put kojim smo želeli da krenemo. Kada doživite neuspeh, prestaćete da se pitate šta bi se desilo da ste postupili drugačije.

Pozajmi, uštedi, odloži, kupi sebi šta ti duša traži: Velika lekcija jedne mudre prabake (90)!

foto: Shutterstock

8. Konačno ćete potražiti pomoć Strast i ambicija su u isto vreme i dobri i štetni - loši su zato što nas prevelika ambicija može navesti da mislimo da sve možemo sami i da smo svemoćni. Onda kada shvatite da je reč "pomoć" nestala iz vašeg rečnika, spoznaćete i zašto niste uspeli u nečemu. Sposobnost prepoznavanja je ključna za zdravlje i napredak. Morate se odaljiti od ideje da je prihvatanje pomoći nešto negativno ili da znači slabost, već pozitivno - da uspeh raste iza naših različitih sposobnosti koje stalno učimo.

9. Pokušavaćete ponovo Kada ne uspete u nečemu, pokušajte ponovo - probajte da shvatite u čemu ste pogrešili prvi put i to ispravite prilikom sledećeg pokušaja! Rezultat će sigurno biti bolji. 10. Cenićete svoj uspeh Vrednost i značenje proizilaze iz visine suočavanja sa preprekom. Najveće proslave dolaze iz najtežih bitaka. Shvatićete da ostvarivanje snova nije lako - kada put ka njima uključuje pad i ustajanje, naučićete da više cenite sopstveni trud kada stignete na cilj i sitna zadovoljstva koja na tom putu ostvarujete. Zapamtite - Gorčina svakog pada pojačava sladak ukus svake buduće pobede!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs