Pročitajte

Kad ožiljak postane snaga, tad postaješ srećan i uspešan: 10 lekcija koje se uče samo iz neuspeha!

Gorčina svakog pada pojačava sladak ukus svake buduće pobede

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Niko ne voli da bude odbačen ili da ne uspe u nečemu. Nijedan sportista se ne bori za poslednje mesto, nijednom biznismenu nije cilj bankrot. To je normalno.

Normalno je i da ponekad u nečemu ne uspemo, ali to nije kraj sveta! Sposobnost učenja na greškama nije samo izreka ili mit, već nešto pozitivno što proizilazi samo kao lekcija neuspeha.

Najpoznatiji košarkaš na svetu, Majkl Džordan, jednom je rekao:

"U svojoj karijeri promašio sam više od 9 hiljada koševa, izgubio skoro 300 utakmica, 26 puta mi je povereno da dam koš odlučujući za pobedu i promašio sam. U svom životu imao sam niz neuspeha. To je razlog zašto sam uspešan".

I istina je: koren uspeha neke osobe leži u načinu na koji odgovara na negativne situacije - oni leče svoje rane, ali ne napuštaju "bojno polje", oni svoje ožiljke pretvaraju u snagu!

Ne treba da strahujete od neuspeha ili da ga smatrate najvećom tragedijom - evo 10 blagoslova koje samo neuspeh može da donese i upravo ovako treba da mu pristupite!

 

Proglašen za najsrećnijeg čoveka na svetu: Otkrio formulu za dobar i srećan život!

foto: Shutterstock

1. Odredićete prioritete
Mnogi od nas imaju poteškoće u donošenju odluka. Oni koji poseduju kreativnu energiju uključeni su u mnoge aktivnosti, ali čak i oni koji poseduje nebrojene veštine znaju da postoji granica. Neuspeh ili gubitak je često rezultat smanjivanja strasti koju osećate prema nečemu. Situacija je još gora kada želite da stignete na sve strane i zato je važno da odredite šta najviše volite i tome se posvetite u potpunosti. Koncentrisana energija je najefektivnija!

2. Otkrićete nove sposobnosti
U svakom od nas postoje sposobnosti kojih uopšte nismo svesni. SUočavanje sa izazovima i preživljavanje gubitka utiču na to da razvijamo nove sposobnosti. Negativne situacije proizvode nalet adrenalina, koji može uticati na to da učinite nešto što ste mislili da ne možete. Negativna iskustva uče nas kako da odgovorimo na druge načine, za koje smo mislili da su nemogući. Prepreke nas uče kako da prevaziđemo svoj neuspeh.

 

3. Saznaćete ko su vam prijatelji
U trenutku kada vam je potrebna podrška i uteha, videćete ko je spreman da iz "Fejsbuk gomile" istupi i zaista bude tu za vas. Naravno, svi imamo obaveze i zauzeti smo u nekom trenutku, ali takođe svi odvajamo vreme za nešto što smatramo vrednim i za šta brinemo. Ukoliko vam je neko pravi prijatelj, pronaći će vremena da dođe kod vas na kafu i upita kako ste i šta se dešava. Veze su ključne za sva polja našeg života i zahtevaju trud i veliko ulaganje vremena, a vi svakako ne želite da ulažete u nešto loše. Važno je da prepoznate čija je definicija prijateljstva "mnogo uzimanja bez i malo davanja" i da shvatite da nema poente da nekome stalno pomažete, a ne dobijete ništa za uzvrat i tako sebe povređujete.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...