Pogledajte

Kako da skinete fleke sa odeće: Kućno rešenje za masne i uporne mrlje! (VIDEO)

Sjajni načini da sačuvate svoju odeću
Zanimljivosti 15.03.2017. - 16:12h Autor: Stil
Foto: Facebook / 5-Minute Crafts

Koliko god da se trudimo, svima nam se ponekad omakne da prospemo kafu po najnovijoj bluzi, ili se isprskamo uljem dok kuvamo ručak.

 

Ove i slične fleke od hrane zaista znaju da budu uporne, ali rešenje postoji.

 

1. Fleke od kečapa najlakše ćete skinuti na sledeći način:

 

Uzmete vatu i natopite je sirćetom. Tako natopljenom vatom natapkate fleku. Potom, stavite kap deterdženta za sudove i starom četkicom za zube dobro utrljate na mesto fleke. Majicu standardno operete u mašini ili na ruke. To je to, fleka bi trebalo da je nestala.

 

2.  Fleke od masnoća: stavite običnu kuhinjsku so na fleku (deblji sloj) i ostavite da odstoji. Potom prstima razmažite so. To je sve.

 

3. Fleku od crnog vina najbolje ćete skinuti belim vinom. Samo je polijete belim vinom, ostavite da odstoji i potom regularno operete majicu.

 

4. Fleke od kafe najbolje se skidaju uz pomoć sirćeta i sode bikarbone. Uzmete vatu natopljenu sirćetom i dobro natapkate na fleku. Potom stavite deblji sloj sode bikarbone. Zatim, četkicu za zube umočite u sirće i potom trljate preko fleke. Majicu na kraju regularno operete.

 

5. Fleku od ulja skidate bebi puderom i deterdžentom. Nanesete bebi puder na fleku, istrljate četkicom za zube, potom stavite kap deterdženta na fleku i opet trljate četkicom. Majicu na kraju regularno operete u mašini ili na ruke

 

Detaljne postupke pogledajte u videu:

 

40 sjajnih primena sode bikarbone: Žena uvek treba da je ima pri ruci!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs