Studija otkrila

Pametniji ste nego što mislite: Ove 3 stvari otkrivaju genijalce, da li ste među njima?

Analize su pokazale da su osobe koje su noćni tipovi obično inteligentnije od onih koji na spavanje idu tačno "na vreme"
Zanimljivosti
20:10h Autor:
Foto: Thinkstock

Istraživači su otkrili da osobe koje psuju, neuredne su i pritom ostaju budne do sitnih sati imaju viši IQ od ostalih.

Jedna studija je pratila koliko psovki ispitanici mogu da se sete u jednom minutu, a zatim je meren njihov IQ. Ispostavilo se da su osobe koje su se setile najviše "prostakluka", ostvarile i najbolje rezultate na testu inteligencije. U studiji istraživači zaključuju da rečnik bogat psovkama može da bude znak retoričke snage, a ne nedostatka vokabulara, kao što se ranije mislilo.

Inteligencija može da se poveća: Radite ovo, bićete pametniji!

Urednost je za dosadnjakoviće

Druga studija, sprovedena na Univerzitetu u Minesoti, pokazala je da inteligentni i kreativni ljudi češće rade za neurednim stolom. Takođe je otkriveno da osobe čije su sobe neuredne imaju zanimljivije i kreativnije ideje od onih koji su uredni.

"Nered u okruženju verovatno inspiriše ljude i oslobađa ih tradicije, pružajući im mogućnost da razmišljaju van okvira", stoji u zaključku studije.

Osim toga, ako ste noćna ptica, verovatno možete da se pohvalite i visokom inteligencijom. Analize su pokazale da su osobe koje su noćni tipovi obično inteligentnije od onih koji na spavanje idu tačno "na vreme".

Zbog ovoga će vas smatrati glupima: 7 stvari koje ne treba da radite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...