Prema Feng šuiju

Presudne promene od 8. februara: Evo šta nam donosi godina Vatrenog majmuna!

Po lunarnom kalendaru počinje godina Vatrenog majmuna. Ovo je takođe i kineska Nova godina. U Feng šuiju, slavimo kinesku Novu godinu s puno radosti jer predstavlja pomak u energiji i obeležava početak proleća po lunarnom kalendaru
Zanimljivosti
03:30h Autor:
Foto: Shutterstock

U ponedeljak, 8. februara, po lunarnom kalendaru počinje godina Vatrenog majmuna. Ovo je takođe i kineska Nova godina. U Feng šuiju, slavimo kinesku Novu godinu s puno radosti jer predstavlja pomak u energiji i obeležava početak proleća po lunarnom kalendaru.

 

U 2016. ostavljamo za sobom godinu Drvene ovce, koja je bila posvećena rastu i zajednici i ulazimo u godinu Vatrenog majmuna, koja je usmerena na teme srca, strasti i razigranosti. Postoji nekoliko Feng šui specifičnih načina slavlja i pripreme za godinu koja dolazi.

 

Veliki godišnji horoskop za 2016: Stižu promene, nasledstva i nove avanture!

 

Čišćenje prostora s namerom

 

Jedna od najvažnijih stvari koje treba da učinite za kinesku Novu godinu je da očistite prostor vašeg doma i da ga ispunite pozitivnom namerom. Po Feng šuiju, najbolja metoda za čišćenje prostora uključuje miris pomorandže. Možete da rasporedite oguljenu koru pomorandže po svom domu ili da koristite eterično ulje pomorandže da pročisti prostor.

 

Pomorandže predstavljaju i stvaraju podsticajnu, svetlu Jang energiju. Počnite sa ulaznim vratima i obiđite celu kuću u smeru kazaljke na satu. Vizualizujte kako sunce ispunjava svaki kutak vašeg doma i postavite novu nameru koja ispunjava vaš dom i svaku ćeliju u vašem telu. To je posebno efikasno da uradite tokom kineske novogodišnje noći ili dana.

 

Veliki kineski horoskop za 2016: Jednom znaku počinje savršena godina za ljubav!

 

 

Uklonite devet predmeta koji stvaraju nered

 

Uklonite nekih devet predmeta koji stvaraju nered tokom ili uoči kineske Nove godinu. Na taj način ćete da stvorite pokret i aktivnost na fizičkom i energetskom nivou u vašem okruženju. Ova aktivnost deluje na dva načina.

 

Prvo, pokrenućete Qi (ili životnu energiju) pomeranjem predmeta u vašem domu. Mi se ponekad zaglavimo i možemo da vidimo kako se to manifestuje kao nered u našim domovima. Pomeranjem tih devet predmeta, oslobodićemo Qi. Na drugom nivou, kada uklonimo tih devet predmeta iz našeg doma, mi zapravo stvaramo vakuum koji će svemir da ispuni nečim boljim. Novom prilikom, inspiracijom ili uvidom.

 

Kada je naša okolina statična, naš unutrašnji život postaje ustajao, zato protresite stvari u svom životu tako što ćete da uklonite devet predmeta!

 

Neuspeh, bolest, loš osećaj: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

 

 

Nosite simbol kineskog zodijaka

 

Mnogi ljudi koji ovo čitaju zaključili bi da je korisno da nosite simbol majmuna u godini majmuna. Ali posebno je povoljno za tekuću godinu da nosite simbol životinje koja je najbolji prijatelj životinje koja vlada tom godinom.

 

Smatra se da kada vladar (životinja) ugleda svog najboljeg prijatelja – preplaviće ga velika ljubav i neće vam učiniti nikakvu štetu. U kineskom zodijačkom sistemu, majmunov najbolji prijatelj je zmija. Simbol zmije deluje kao zaštitni talisman i pruža podršku.

 

Po uzoru na drevne narode: Izbacite negativnu energiju iz doma!

 

 

Dakle, pronađite malu figuricu zmije i nosite je sa sobom u svakom trenutku u ovoj godini Vatrenog majmuna. Oprez: zmija mora da bude trodimenzionalna i da izgleda stvarno.

 

U zapadnom svetu, mi ne slavimo kinesku Novu godinu koliko i početak godine po našem kalendaru, ali u Feng šui svetu početak lunarne godine je vrlo važno vreme za novi početak i preuzimanje nadzora nad energijama u našim životima.

 

Čak i ako ne želite da slavite ovo, čišćenje i osvežavanje prostora može da bude početak stvaranja pozitivne i preko potrebne promene!

 

Zbog ovoga vas negativna energija blokira: 3 načina da je zauvek izbacite iz života!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs