Obratite pažnju

Po uzoru na drevne narode: Izbacite negativnu energiju iz doma!

Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način upija i u zidove, predmete, nameštaj
Enterijer
09:30h Autor:
Po uzoru na drevne narode: Izbacite negativnu energiju iz doma!
Foto: Shutterstock

Drevni narodi su živeli u skladu s prirodom i bili su svesni energije koja ih okružuje. Već tada su razvijene brojne tehnike čišćenja negativnosti. Prema drevnim pravilima Feng šuija, prostor je povremeno potrebno očistiti od nakupljenih energija.

Važan faktor za "dobru vibraciju" svakog prostora je njegova urednost i čistoća. Naime, tokom vremena se u domu nakuplja energija koju je povremeno potrebno pročistiti i osloboditi. Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na energetsko čišćenje, čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

Horoskop otkriva: Gde vas negativna energija najviše pogađa!

Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način "upija" i u zidove, predmete, nameštaj. Negativna energija se posebno nakuplja u uglovima kuće, ali i na ostalim skrivenim mestima.

Nakon energetskog čišćenja energija je ponovno sveža, uzdiže se i prosvetljuje i može slobodno da kruži prostorom. Ponekad jednostavno možete da osetite negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vreme da očistite prostor u kojem živite.

Da li upijate negativnu energiju od drugih: 8 načina da se očistite od loših emocija!

Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

1. Pustite pozitivnu muziku

Jedan od načina da očistite svoj dom od negativne energije je da glasno pustite muziku. Prema tradicionalnom kineskom verovanju, buka može da razbije određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče na način da se negativna energija raziđe i nestane. Osim toga, takva muzika je dobra i za našu dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, ako želite da očistite svoj dom od nakupljene energije, glasno upalite neku pozitivnu muziku, pevajte, plešite i isterajte loše misli.

Tri pomorandže, voda i cveće: Mali Feng šui ritual za čišćenje doma od negativne energije!

2. Rešite se starih i nepotrebnih stvari

Postoji verovanje da je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvek mogu na sebi da imaju emocije koje ste osećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, besa… Uz neke stvari su vezane i određene uspomene, u zavisnosti od priča koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, ako želite da se rešite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

Crna boja za moć u domu: Gde nikako ne smete da je imate!

3. Premestite nameštaj

Reorganizacija nameštaja je dobra stvar, jer nam pomaže da izbalansiramo nivo energije u prostoriji. Prema pravilima Feng šuija, nameštaj u prostoriji mora da bude složen tako da ostane što više slobodno prostora kako bi energija mogla slobodno da struji. To će da spreči zle duhove i negativnu energiju da prijanja uz nameštaj. Slobodni prostor rasteraće energiju (baš kao i glasna muzika) i omogućiće joj da slobodno struji.

4. Morska so

Prema nekim tradicionalnim verovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Ako osećate da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, so možete da pomešate s malo tople vode i da time obrišete podove.

Koliko ste srećni: 5 znakova da u vašem domu vlada dobra energija!

5. Žalfija

Čišćenje žalfijom je uobičajeno kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra da je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za isterivanje zlih duhova. Ako želite da očistite prostor u kojem živite, u činiji zapalite malo lišća žalfije i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od nakupljene loše energije.

6. Počistite ulaz u kuću

Sledeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljašnju prljavštinu koja u sebi može da sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena energija će da bude eliminisana.

Da sreća uvek vlada vašim domom: 5 stvari koje ne smete da držite u kući!

7. Molitva

Na samom kraju, prema većini tradicionalnih verovanja, molitva je izuzetno korisna praksa za isterivanje zlih duhova i negativne energije. U hrišćanskoj veri, 23. Psalm je jedna od najpopularnijih molitvi za zaštitu jer govori o dobroti i milosrđu. Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama i da se oslobodite negativnosti.

Možda vam većina ovih tehnika zvuči pomalo praznoverno, ali oni koji su ih isprobali tvrde da su zaista efikasne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs