Jednostavni metod

Neuspeh, bolest, loš osećaj: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

Još u pradavna vremena drevni narodi živeli su u skladu s prirodom i okruženjem i bili svesni energije. Oni su razvili različite tehnike čišćenja negativnosti, u zavisnosti od dela sveta koji su nastanjivali
Enterijer
19:42h Autor:
Neuspeh, bolest, loš osećaj: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!
Foto: Shutterstock

Važan faktor za dobar Feng šui stambenog ili poslovnog prostora je njegova urednost i čistoća. Ali, to je samo deo slagalice. Ponekad, uprkos urednosti i poštovanju pravila uređenja prostora osećamo da nešto nedostaje. Naša sreća i uspešnost nije onakva kakva bi trebalo da bude, a osećaj u prostoru nije prijatan.

Još u pradavna vremena drevni narodi živeli su u skladu s prirodom i okruženjem i bili svesni energije. Oni su razvili različite tehnike čišćenja negativnosti, u zavisnosti od dela sveta koji su nastanjivali. Često su to činili šamani ili sveštenici. U ta drevna vremena čišćenje prostora je bilo standardni deo primenjivanja Feng šuija na istoku.

Dobra atmosfera i mir u domu: Unesite 8 feng šui detalja koji vas štite od negativne energije!

Postoje metode kojima i sami možete da očistite svoj prostor, kako bi njegova energija bila sveža i povoljna.

Kada je čišćenje prostora potrebno?

Osobe koje su Feng šui integrisale u svoj stil života, takva čišćenja rade redovno, jednom godišnje, kako bi oživeli prostor i podstakli tok enegije. Ali postoje i situacije kada je čišćenje potrebno obaviti nevezano za periodično čišćenje:

1. Loš osećaj

– kada osećamo da je nekako sve usporeno u životu, kao da nema mogućnosti za napredak

– kada se osećamo umorno, deprimirano ili smo često bolesni, prehlađeni i sl.

– kada se ukućani često sukobljavaju bez nekog očiglednog ili dubokog razloga

– kada se neko od ukućana oseća suicidalno ili pak nesvojstveno agresivno

– kada se deca plaše da budu sama u nekoj prostoriji ili ne žele ni da uđu u neku kuću

– kada ljudi zaziru od boravka u nekim prostorijama ili nas niko ne posećuje bez očiglednog razloga

– kada deca ili neko od ukućana pati od noćnih mora.

Rešite je se što pre: 6 razloga zašto vašim domom vlada negativna energija!

2. Bolest

– ponekad čišćenje prostora može da pomogne procesu lečenja

– nakon preležane bolesti treba očistiti prostor kako bismo osigurali da sva negativna energija, koja prati bolest, napusti dom.

3. Preseljenje

– pre preseljenja u novi dom treba da uradite čišćenje kako bi se obnovila i izbacila stara ustajala energija, i kako bi se izbegao Zakon prethodnika, tj. ponavljanje istorije prethodnih stanara

4. Prodaja/iznajmljivanje

– kada želite da prodate ili da iznajmite nekretninu, a nema zainteresovanih kupaca ili ne žele da pristanu na vašu cenu.

Svi grešimo, ali malo ko uči iz svojih grešaka: 5 navika srećnih žena!

5. Loš Feng šui

– kada živite u iznajmljenom domu koji ne smete da preuređujete ili u svom nepovoljnom domu, a nemate mogućnost preuređenja ili preseljenja, učestalo periodično čišćenje može da umanji nepovoljan Feng šui, koji se manifestuje u vidu različitih nepovoljnosti i nesreća u životu stanara, u zavisnosti od vrste nepovoljnosti doma

– kada se događa jedna nevolja za drugom, bez nekog vidljivog razloga, bilo na poslovnom ili privatnom planu.

6. Podsticanje povoljne energije

– kada želite da oživite prostor, da ga učinite ugodnijim i povoljnijim

– kada želite da privučete sreću i pozitivna događanja u svoj život

– kada započinjete novi poslovni poduhvat, novu vezu, novu godinu i sl.

– kada kuća/stan nije bila dugo renovirana i kada je nivo energije nizak

– kada želite da privučete prijatelje u svoj dom ili poslovne partnere u poslovni prostor

– kada nemate vremena ili dovoljno znanja za primenjivanje redovnog jačanja povoljnih i slabljenja nepovoljnih sektora doma svakog meseca.

Seoska narodna verovanja: Životinje koje slute i donose nesreću!

U svim ovim slučajevima čišćenje prostora od negativnosti bitno bi promenilo situaciju na bolje. Što ne znači da to treba da bude jedina metoda. U slučaju bolesti i bilo kakvih problema s decom obavezno se posavetujte s porodičnim lekarom.

Kako očistiti prostor?

Postoje razne metode, a većina nas ima neke svoje male rituale zasnovane delom na preporukama stručnjaka, delom na vlastitim sklonostima. Ovde donosimo tačnu proceduru, opisanu od strane brojnih stručnjaka.

Povoljan trenutak

Kada ste se odlučili za čišćenje, treba da odaberete povoljan trenutak. Osim što ćete se osigurati da vam neko vreme niko neće smetati, istočnjački stručnjaci savetuju da odaberete povoljne klimatske uslove. Navodno je najpovoljnije obaviti čišćenje odmah nakon što je prestala da pada kiša ili sneg, jer je tada i vazduh najčistiji i energija najpovoljnija. Potpuna zabrana čišćenja je za vreme nevremena, padavina i grmljavine s munjama. Takođe se savetuje da obavite čišćenje u prepodnevnim satima ili u podne.

Da vam kuća bude bogata: 10 starih verovanja za privlačenje novca!

Prvo čišćenje

Pre čišćenja se istuširajte i obucite čistu odeću. Možete da imate uz sebe neki vama dragi zaštitni predmet koji inače koristite za privlačenje sreće. Podrazumeva se da je prethodno obavljeno "obično" čišćenje, da je prostor uredan.

Što Vam je sve potrebno?

Sveće koje ne sadrže parafin, po jedna po prostoriji

Krupna morska so, dovoljno da njome možete da posipate sva vrata i sve uglove prostorija i posebno zakrčena mesta poput ostava

Grančice smreke ili žalfije, može i sandalovina. Važno je da nisu u pitanju samo mirisni štapići s veštačkim mirisom, već zaista prava smreka, žalfija ili sandalovina. Eventualno možemo da se poslužimo i prirodnim tamjanom. Sva ova mirisna sredstva imaju sposobnost uklanjanja negativne energije, a biramo ih prema tome šta možemo da nabavimo u mestu stanovanja

Zvonce ili tibetanska "pevajuća činija"

Prati vas loša sreća? 5 stvari koje privlače negativnu energiju u vaš dom!

Postupak čišćenja

Počinjemo tako što otvorimo sve prozore i napravimo promaju. Dodatno možemo da uključimo i ventilatore, ako ih imamo. Takođe je potrebno da isključite iz struje sve uređaje u domu i da uključite sva svetla. Ovo je potrebno kako bi se stvorio protok vazduha i energije, kako bi spoljašnji sveži vazduh zajedno sa sunčevom energijom ušao u dom i generisao pozitivnu energiju. Pripremimo se psihički i usredsredimo na cilj. Zapalimo po jednu sveću u dovratku ulaznih vrata i u svakoj prostoriji.

Zatim pospemo liniju soli u dovratku ulaznih vrata i svih ostalih vrata u domu, i u svim uglovima i zakrčenim prostorima, poput ostava, špajza i slično.

Boje i značenja dana u nedelji: Ponedeljak je beo, ne treba započinjati ništa važno!

Tapšanje rukama podstiče protok energije. Krećemo od ulaznih vrata u smeru kazaljke na satu i pljeskamo kroz ceo prostor. Počinjemo sa spuštenim rukama ispruženim ispred sebe, a završimo s podignutim. Posebnu pažnju treba da posvetite uglovima i zakrčenim prostorima. Eventualno, ako želite da budete zaista temeljni, otvorite i sve ormare i pljeskajte i unutar njih.

Tada zapalimo grančice i krećemo se u smeru kazaljke na satu, počevši od ulaznih vrata, pa redom kroz sve prostorije, u kojima se takođe krećemo u krug, u vidu kazaljke na satu. I tako polako kružimo sve dok mirisni dim ne ispuni svaki kutak prostora. Ne zaboravite i prostor ispod stolova i drugog nameštaja, oko TV prijemnika, kompjutera i sl.

10 najvećih Feng šui grešaka: Zbog njih nema pozitivne energije u vašem domu!

Nakon toga uzimamo zvonce i zvonimo po celom prostoru, krećući se polako, prvobitnom putanjom, u smeru kazaljke na satu. A potom ugasimo sveće.

Sol ostavite da stoji neko vreme, a maksimum 24 sata. Nakon toga je počistite ili usisajte i obvezno izbacite napolje iz doma. Verovatno ćete nakon toga da primetite kako je prostor svetliji, boje jasnije i generalno sve izgleda nekako blistavije.

Nakon čišćenja

Nakon čišćenja prostora savetuje se kupanje u vodi obogaćenoj morskom soli, kako biste i sebe očistili od eventualnih nepovoljnosti koje su se primile u vama tokom čišćenja prostora. Dodatak svemu navedenom može da bude još i to da bar jednom godišnje, tokom velikog prolećnog čišćenja, ne nužno za vreme čišćenja energije, treba kuhinju da očistite solju.

Možete da rastopite morsku so u vodi i da krpom prebrišete sve kuhinjske površine, počevši od poda, vrata, kuhinjskih elemenata, zidova, pa čak i posuđe. Isto možete da primenite i na ostale prostorije, samo izbegavajte površine neotporne na so.

Da sreća uvek vlada vašim domom: 5 stvari koje ne smete da držite u kući!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs