Feng šui saveti

Ove 4 stvari hitno pobacajte: Ne trebaju vam, a donose nesreću u vaš dom!

Neke stvari jednostavno dozivaju negativnu energiju.

Enterijer
10:00h Autor:
Foto: Shutterstock

Drevna kineska veština, Feng Šui, uči nas da u našem okruženju uvek vlada pozitivna energija, posebno u našem domu. Ono što je najbitnije da znate, svoje okruženje nikada nemojte opterećivati nepotrebnim stvarima.

 

Pored toga, važno je pravilno pozicioniranje svetla, nameštaja, odabir bojazavisno od namene prostorije, sve u cilju pravilnog protoka energije.

Neke stvari jednostavno se smatraju lošim, one dozivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu i potrebno je što pre ih se osloboditi.

 

1. Suvo, veštačko i uvelo cveće

 

Feng shui tradicija smatra da je držanje suvog cveća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, a to svakako ne možemo da vidimo na osušenom cveću ili biljkama. Ovo uključuje i porpuri, koji mnogi koriste kao osveživač prostora. Ukoliko volite cveće, nabavite novi buket ili saksiju, jer vam stari predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cveće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tokom svoje cirkulacije.

 

Važni Feng Šui saveti: Na ovih 5 mesta u kući nikad ne držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

foto: Shutterstock

2. Nefunkcionalni aparati

 

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

 

3. Stvari kojima je istekao rok trajanja

 

Rok trajanja namirnica i lekova je bitna stavka u Feng shui konceptu. Hrana se posmatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš frižider prepun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da poljuljate mir i stabilnost voljenih osoba. Takođe, nakon što očistite frižider, osetićete mir i spokoj. Lekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za negu, kao i lekovima bilo koje vrste.

 

Feng šui trikovi za prolećno čišćenje doma: Unesite pozitivnu energiju i sve će vam krenuti na bolje!

foto: Shutterstock

4. Specifične fotografije

 

Za kraj smo ostavili fotografije. One imaju jak uticaj na našu podsvest i sadrže energiju čiji intenzitet nije zanemarljiv. Zato je važno da ne čuvate fotografije svojih bivših partnera, čak iako ste ostali dobri prijatelji. Posebno je opasno da ih držite na vidljivim mestima. Ne morate da se otarasite fotografija, već ih odložite u ostavu ili neki kutak koji nije istaknut u vašem domu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...