Četiri istine

Svekrva za ovo ne sme da zna: Jezik za zube!

Vaš ručak je toliko masan da su mi vene doživele blago začepljenje. Ni u ludilu da vam nije palo na pamet da kritikujete njena jela
Zanimljivosti
15:22h
Svekrva za ovo ne sme da zna: Jezik za zube!
Foto: Shutterstock

Zašto nas svekrva uvek gleda ispod oka? Psiholozi i etnolozi tvrde da je među ljudima ostalo dosta od perioda kada je mlada žena (snaja) imala veoma težak život i bila je bukvalno potčinjena svim ukućanima. Njeno je bilo da ćuti i služi.

U nekim krajevima, snaja je morala osim kuvanja, spremanja, rada na imanju, svoju svekrvu da oslovljava sa Vi, a svekru i da pere noge. Ona koja bi se pobunila, ne bi dobro prošla. Ali vremena su se promenila.

Danas mladi većinom žive sami, nema velikih porodičnih zajednica koje su negovale upravo taj polurobovlasnički odnos.

Njegova draga mama, vaša luda svekrva: Najgora iskustva iz stvarnog života!

Međutim, predrasude o svekrvama i taštama i danas žive. Negde su te predrasude opravdane, ali u većini slučajeva nisu. Žene su slobodne da se ponašaju kako hoće, pa čak i prema svojim svekrvama.

Neretki su slučajevi gde su svekrva i snaja najbolje prijateljice. Međutim, bez obzira koliko dobre bile, ovo su neke stvari koje nikada (ni u poverenju) ne biste smele da ispričate svojoj "slatkoj mami":

Vaš sin je neverovatno dobar u krevetu

Nikada ne spominjite reč seks i ne pokušavajte da aludirate na tu večnu tabu temu. Ona to ne želi da zna, jer njen sin to jednostavno ne radi.

Proverite da li ličite na svekrvu: Muškarci biraju žene slične njihovim majkama!

Ne želim da ostanem kući i rađam decu dok vaš sin gradi karijeru

O ne, u njeno vreme toga nije bilo, ženi je mesto u kući sa decom, o karijeri nema govora dok god deca ne porastu. I naravno, ako se odlučite da budete majka sa karijerom budite spremne na kritiku. Ukoliko želite idiličan odnos sa dotičnom, u svakoj prilici uvažavajte njeno mišljenje!

Mislite da vas svekrva ne voli? Evo kako da se uverite da li ste u pravu!

Vaš ručak je toliko masan da su mi vene doživele blago začepljenje

Ni u ludilu da vam nije palo na pamet da kritikujete njena jela. Naprotiv, na vama je da pojedete najmanje dve porcije, tražite jednu za poneti i nakon doze hvaljenja diskretno je zamolite za recept.

8 najluđih izjava svekrva snajama: Neka ide na momačko veče, možda upozna novu devojku!

Tražimo kućnu pomoćnicu, peglanje i čišćenje za mene je gubitak vremena

Zar je to moguće, da neka nepoznata osoba pegla košulje njenog sina, da posprema vaš krevet i pere vaš veš? Takve stvari treba da ostanu unutar četiri zida jer u svoje vreme ona je radila sve to i odgajala vašeg muža, njegovu sestru i njegova dva brata. Zato, ako i imate kućnu pomoćnicu ponudite joj ugovor o zavetu ćutanja.

Trikovi kojima ćeš da pridobiješ njegove: Pokaži im koliko ga voliš, ne zaboravi važne datume!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs